Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

E.Muskas perlenkė lazdą: jei V.Putinas laimės karą, kam remti Ukrainą?

Elonas Muskas pareiškė JAV respublikonų senatoriams, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas niekaip negali pralaimėti karo Ukrainoje, ir išsakė savo nuomonę apie konfliktą, kurį paveikė paties E.Musko palydovinių paslaugų sistema „Starlink“, skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“.
Verslininkas Elonas Muskas
Verslininkas Elonas Muskas / „AFP“/„Scanpix“

Šiuos ir panašius komentarus milijardierius, bendrovės „Tesla Inc.“ vadovas išsakė pirmadienį forume „X Spaces“, kuris yra jo socialinės žiniasklaidos platformos „X“ dalis.

Diskusijose dalyvavo Senato įstatymo projekto, pagal kurį Ukrainai būtų teikiama tolesnė pagalba, priešininkai. Prie diskusijos prisijungė Ronas Johnsonas iš Viskonsino valstijos, JD Vance'as iš Ohajo ir Mike'as Lee iš Jutos, taip pat buvęs respublikonų kandidatas į prezidentus Vivekas Ramaswamy ir vienas iš „Craft Ventures LLC“ įkūrėjų Davidas Sacksas.

E.Muskas savo komentarais išreiškė pritarimą Atstovų rūmų pirmininko Mike'o Johnsono pareiškimui, kad V.Putinas nepralaimės Ukrainoje. Jis taip pat pridūrė, kad tie, kurie tikisi pergalės Ukrainoje, „gyvena fantazijų pasaulyje“.

E.Muskas nurodė, kad tikisi, jog amerikiečiai kreipsis į savo išrinktus atstovus dėl Ukrainos įstatymo projekto.

„Šios išlaidos nepadeda Ukrainai. Karo tęsimas Ukrainai nepadeda“, – kalbėjo jis.

Be to, prieštaringai vertinamas milijardierius nusprendė pateisinti V.Putiną, sakydamas, kad Rusijos prezidentui daromas spaudimas užbaigti karą.

„Jei jis atsitrauks, jis bus nužudytas“, – atkreipė dėmesį jis.

E.Muskas taip pat atmetė kaltinimus, kad jis yra V.Putino apologetas, pavadindamas juos „absurdiškais“. Jis teigė, kad jo bendrovės „tikriausiai padarė daugiau, kad pakenktų Rusijai, nei bet kas kitas“, primindamas, kad „SpaceX“ teikia Ukrainai palydovinio ryšio paslaugą „Starlink“, kuri buvo labai svarbi šalies ryšiams po Rusijos invazijos, ir kad „SpaceX“ perėmė iš Rusijos verslą kosmoso paleidimo pramonėje.

Verslininkas pareiškė, kad jam rūpi, jog žmonės nežūtų abiejose karo pusėse, ir pridūrė, kad abejoja siekio nušalinti V.Putiną išmintingumu.

„Tie, kurie nori pakeisti režimą Rusijoje, turėtų pagalvoti apie tai, kas yra tas asmuo, kuris gali pašalinti V.Putiną, ir ar tas asmuo bus taikdarys? Tikriausiai ne“, – aiškino E.Muskas ir pridūrė, kad toks asmuo greičiausiai būtų „dar žiauresnis už V.Putiną“.

Jo pažiūros labai skiriasi nuo JAV prezidento Joe Bideno ir Senato respublikonų lyderio Mitcho McConnello, kurie teigia, kad pagalba Ukrainai gintis nuo Kremliaus atitinka Amerikos interesus ir padės atgrasyti kitus autokratus nuo naujų karų.

Ketvirtadienį, vasario 8 d., JAV Senatas pradėjo svarstyti naują įstatymo projektą dėl karinės pagalbos Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui. Jis skiriasi nuo ankstesnio įstatymo projekto, kurio nebuvo galima priimti daugiau kaip tris mėnesius, tuo, kad jame nenumatytos išlaidos JAV sienai su Meksika stiprinti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Johnsonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Johnsonas

Pasak CNN, galutinis balsavimas Senate įvyks „kažkur per savaitę“. Tačiau tai nebus šio klausimo pabaiga. Po Senato įstatymo projektas bus siunčiamas į žemesniuosius Kongreso rūmus, Atstovų Rūmus, kuriuos kontroliuoja respublikonai, vadovaujami radikalaus politiko M.Johnsono. Pagal įstatymus jis apskritai neprivalo pateikti įstatymo projekto balsavimui. Ir net jei jis tai padarys, nėra jokių garantijų, kad dokumentas bus patvirtintas, nes daugelis respublikonų kategoriškai nepritaria tolesnei pagalbai Ukrainai.

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas pirmadienį pareiškė, kad jo vadovaujami respublikonų rūmai nesvarstys įstatymo projekto, kuriuo numatoma suteikti milijardinę paramą Ukrainai ir kitoms šalims, nepaisant to, kad Senate jis greičiausiai bus priimtas su abiejų partijų parama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius