Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Muskas persigalvojo ir nenutrauks „Starlink“ paslaugų finansavimo Ukrainoje

Ūmia nuotaikų ir pozicijos kaita išgarsėjęs Elonas Muskas ir vėl nustebino. Prieš kelias dienas pareiškęs, kad jo kompanija „SpaceX“ nebeišgali prisiimti milijoninių išlaidų už palydovinio interneto „Starlink“ ryšį Ukrainoje, šeštadienį staiga pareiškė priešingai.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / Scanpix nuotr.

„Velniai griebtų... net jeigu „Starlink“ vis dar praranda pinigus ir kitos kompanijos gauna milijardus mokesčių mokėtojų pinigų, mes ir toliau nemokamai finansuosime Ukrainos vyriausybę“, – tviteryje paskelbė E.Muskas.

JAV, Vokietijos žiniasklaida šią savaitę pranešė, kad turtingiausiu pasaulio žmogumi laikomo E.Musko kosminių technologijų bendrovė „SpaceX“ atsisako finansuoti jos sukurtą palydovinio ryšio „Starlink“ paslaugą Ukrainoje. Šią paslaugą Kijevo prašymu pati bendrovė ir pradėjo teikti pirmosiomis Rusijos sukelto karo dienomis.

JAV televizija CNN penktadienį pranešė, jog „SpaceX“ pasiūlė Pentagonui perimti „Starlink“ naudojimo Ukrainoje finansavimą, kuris, jos skaičiavimais, iki šių metų pabaigos viršys 120 mln. JAV dolerių, o per artimiausius 12 mėnesių – 400 mln. dolerių.

Iki šiol „SpaceX“ Ukrainai perdavė apie 20 tūkst. „Starlink“ terminalų, o E. Muskas yra sakęs, kad ši operacija jo bendrovei jau kainavo 80 mln. dolerių.

„Starlink“ terminalai suteikia prieigą prie didelės spartos interneto ten, kur jo nėra, ir leidžia Ukrainos kariuomenei, be kita ko, koordinuoti artilerijos smūgius bei valdyti bepiločius orlaivius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas