Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Egipto žiniasklaida: matyti teigiamų ženklų iš „Hamas“ dėl paliaubų Gazos Ruože

Egiptas teigia matantis teigiamų ženklų iš „Hamas“ dėl siūlomų paliaubų Gazos Ruože ir įkaitų išlaisvinimo susitarimo, ketvirtadienį pranešė egiptiečių valdžiai artima televizija „al Qahera News“, remdamasi aukšto rango šaltiniu.
OMAR AL-QATTAA / AFP
OMAR AL-QATTAA / AFP

„Hamas“ lyderiai mus informavo, kad rimtai ir teigiamai vertina pasiūlymą dėl paliaubų“, – cituojamas neįvardytas šaltinis, kuris pridūrė kad islamistų kovotojų grupuotė turėtų pateikti atsakymą artimiausiomis dienomis.

Praėjusią savaitę Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) išdėstė naują planą, pagal kurį Izraelio pajėgos pasitrauktų iš visų apgyvendintų Gazos Ruožo teritorijų, per pirmąsias šešias savaites „Hamas“ išlaisvintų įkaitų ir būtų pratęstos paliaubos, derybininkams siekiant susitarti dėl ilgalaikės taikos.

Gazos Ruože vyksta kruviniausias per jo istoriją karas, kilęs po palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ beprecedentės spalio 7-osios atakos Izraelio pietuose, kai, oficialiais duomenimis, žuvo daugiau kaip 1 194 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie pustrečio šimto įkaitų, kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant keturias dešimtis, Izraelio kariuomenės laikomus žuvusiais. 

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo 36 654 žmonės, daugiausia civiliai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus