Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Eiffelio bokštą puošiantys olimpiniai žiedai liks ir pasibaigus žaidynėms, sako merė

Šių metų olimpiados šeimininko Paryžiaus merė Anne Hidalgo (En Hidalgo) pareiškė, kad Eiffelio (Eifelio) bokštą nuo vasaros pradžios puošiantys olimpiniai žiedai liks ir pasibaigus šiuo metu vykstančioms paralimpinėms žaidynėms.
OLYMPIA DE MAISMONT / AFP
OLYMPIA DE MAISMONT / AFP

„Kaip Paryžiaus merė, sprendimą priimu aš ir turiu Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sutikimą“, – savaitgalį sakė A. Hidalgo Prancūzijos dienraščiui „Ouest-France“.

„Taigi taip, jie (žiedai) liks ant Eiffelio bokšto“, – sakė ji. Visgi merė nenurodė, kiek laiko jie puoš sostinės simbolį.

Ji teigė, kad penki lengvesni tokio paties dydžio žiedai pakeis tuos, kurie buvo pritvirtinti prie bokšto, nes dabartiniai žiedai yra per sunkūs, kad ilgai išsilaikytų.

A. Hidalgo taip pat teigė norinti, kad olimpinės ugnies balionas liktų Tiuilri soduose, tačiau galutinį žodį turės tarti prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas), nes ši vieta yra valstybės nuosavybė.

Organizatoriai sulaukė daugybės pagyrimų už sklandų žaidynių organizavimą, o Paryžiaus žymiausi objektai tapo jų vaizdingu fonu.

A. Hidalgo sakė, kad prancūzai „vėl pamilo Paryžių“, kuris „niekada nebebus toks pat“, ir paminėjo planus iki kitos vasaros vėl leisti žmonėms maudytis Senos upėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi