Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 13 /15:44

EK pirmininkė: ES tirs Kinijos valstybės subsidijas elektromobiliams

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) trečiadienį pareiškė, kad Briuselis ištirs Kinijos valstybės subsidijas elektromobiliams, ir pažadėjo ginti Europos pramonę nuo, jos teigimu, dirbtinai mažų kainų.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Ji pabrėžė, kad elektrinių transporto priemonių sektorius yra labai svarbi švarios ekonomikos pramonės šaka, turinti didžiulį potencialą Europai.

„Pasaulio rinkas dabar užplūdo pigesni kiniški elektromobiliai. O jų kaina dirbtinai mažinama didžiulėmis valstybės subsidijomis“, – sakė U. von der Leyen savo metiniame pranešime iš Strasbūro.

„Tai iškreipia mūsų rinką, – kalbėjo ji Europos Parlamento nariams. - Todėl šiandien galiu pranešti, kad Komisija pradeda tyrimą dėl subsidijų elektrinėms transporto priemonėms iš Kinijos.“

Ji pabrėžė, kad Europa yra atvira konkurencijai, tačiau sakė, kad būtina gintis nuo nesąžiningos praktikos.

„Tačiau taip pat labai svarbu palaikyti atvirą bendravimą ir dialogą su Kinija, nes taip pat yra temų, kuriomis galime ir turime bendradarbiauti“, – sakė U. von der Leyen.

„Mažinti riziką, o ne atsisieti – toks bus mano požiūris bendraujant su Kinijos vadovybe vėliau šiais metais vyksiančiame ES ir Kinijos aukščiausiojo lygio susitikime“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas