Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 15 /17:09

EK vadovė žada rasti būdą, kaip įveikti Vengrijos prieštaravimą pagalbos Ukrainai paketui

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) penktadienį pažadėjo kitų metų pradžioje vyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime rasti būdą, kaip įveikti Vengrijos prieštaravimą 50 mlrd. eurų pagalbos Ukrainai paketui.
JOHANNA GERON / REUTERS
JOHANNA GERON / REUTERS

„Kaip Komisija išnaudosime iki tol likusį laiką, kad užtikrintume, jog, kad ir kas nutiktų kitame (ES aukščiausiojo lygio) susitikime, turėsime praktinį sprendimą“, – sakė ji po Europos Vadovų Tarybos Briuselyje.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) penktadienį savo ruožtu paragino vengrų ministrą pirmininką Viktorą Orbaną „pasielgti kaip europiečiui“, jam vetavus Europos Sąjungos finansavimo paketą Ukrainai.

E. Macronas sakė, kad ES lyderiai išklausė V. Orbaną su pagarba, tačiau „ši pagarba reiškia ir atsakomybę“, todėlvengrų vyriausybės vadovas „turi elgtis kaip europietis ir nelaikyti politinės pažangos įkaitu“.

Ukraina anksčiau penktadienį paragino sausį vėl susirinksiančius ES lyderius patvirtinti 50 mlrd. eurų finansinę pagalbą, kurią Briuselis numatė karo draskomai šaliai ir kurią blokavo Vengrijos premjeras.

„Tikimės, kad visos būtinos teisinės procedūros bus užbaigtos 2024 metų sausį, o tai leis mums kuo greičiau gauti atitinkamą finansavimą“, – sakoma Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas