Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ekspertas: šiame kare rusai mokosi iš ukrainiečių, kopijuoja jų taktiką

Karybos ekspertas Egidijus Papečkys socialiniame tinkle „Facebook“ pirmadienio vakarą publikuotoje karo apžvalgoje įvertino, kad fronte vyksta įprasti intensyvūs ir kruvini mūšiai, abi pusės ir puola, ir kontratakuoja.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Volodymyras Zelenskis / „Telegram“

Jis pažymėjo, kad pirmadienį ukrainiečiai sugebėjo šiek tiek stumtelėti rusus atgal į šiaurę nuo Avdijivkos, prie Krasnohorivkos. Nors pasistūmėjimas nedidelis, pasak karybos žinovo, nerimo jis sukėlė.

„Vis kartoju, kad Rusijos karinę vadovybę labai erzina placdarmai kairiajame Dniepro krante, tačiau nei pėstininkų puolimu, nei artilerijos ugnimi jų iš čia išmušti nesugeba. Keletą pastarųjų dienų rusai ypač aktyviai naudoja aviaciją, bombarduojančią planiruojančiomis bombomis“, – rašė E.Papečkys.

Verta dėmesio bombardavimo dinamika: sekmadienį rusai numetė 38 planiruojančias bombas FAB-500 kg, o pirmadienį – jau 87.

„Tai reiškia, kad šis fronto ruožas rusams labai svarbus, ir kad Rusijos karo aviacija gavo daug priedėlių, kurie paprastą bombą paverčia gerokai tikslesniu ginklu“, – pridūrė jis.

Eksperto teigimu, gera žinia yra ta, kad ir Ukrainos karo aviacija suduoda labai skaudžių smūgių Rusijos pajėgoms. Su-24M ir Su-27 apšaudo taikinius toli užnugaryje vakarietiškomis raketomis, o Su-25 atakuoja priešakines linijas, dažniausiai nevaldomomis raketomis.

„Kadangi senos sovietinės raketos jau beveik baigėsi, dažniausiai naudojamos amerikietiškos 127 mm raketos ZUNI. Jos irgi nenaujos, rusai neseniai dalinosi nuotraukomis, kuriose matėsi rūdys ant jų paviršiaus, bet veikia puikiai, agresorius apšaudymo jomis labai nemėgsta“, – aiškino E.Papečkys.

Šiame kare būtent rusai mokosi iš ukrainiečių, ir nuolat kopijuoja jų sėkmingą taktiką, pastebėjo jis.

Karybos žinovas taip pat atkreipė dėmesį į įtampą tarp Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno. Jo nuomone, šiuo metu užsienio žiniasklaidoje įsiplieskusi polemika apie karo eigą „atrodo nekaip ir, vargu, ar prideda taškų prezidentui“.

Reziumuodamas E.Papečkys teigė, kad karšti mūšiai Ukrainoje greitu metu tikrai nesibaigs.

„Ukrainiečiai vėl persigrupuoja ir neketina leisti rusams perimti iniciatyvos – abi pusės dabar vienodai aktyvios, ir tokia padėtis išliks dar kurį laiką. Agresoriui dabar svarbu nors ką nors pasiekti, o ukrainiečiams iš šio karo etapo reikia išeiti su kuo mažesniais nuostoliais, išsaugant pajėgas vėlesniems veiksmams“, – rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas