Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekvadore per naujas riaušes kalėjime žuvo 68 žmonės

Ekvadoro kalėjime, kur per riaušes rugsėjį žuvo 119 žmonių, kilo naujos riaušės, per kurias konkuruojančių gaujų atstovai kovojo ginklais, sprogmenimis ir mačetėmis. Skelbiama, kad žuvo mažiausiai 68 žmonės, šeštadienį pranešė vietos pareigūnai.
Antrankiai
Antrankiai / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Riaušės Ekvadoras

Valdžios atstovai vėlų šeštadienio vakarą pareiškė, kad kalėjimo Gvajakilyje kontrolė buvo perimta antrą kartą per dvi dienas po to, kai šalies prezidento Guillermo Lasso atstovas pranešė, jog susikovė konkuruojančioms gaujoms, siejamoms su narkotikų prekyba, priklausantys kaliniai.

Pirminės riaušės prasidėjo penktadienio vakarą ir kaliniai kovėsi tiesiog „barbariškai“, sakė Gvajaso provincijos, kurioje įsikūręs kalėjimas, gubernatorius Pablo Arosemena.

Riaušės prasidėjo apie 19 val. penktadienį, kai kaliniai pamėgino įsibrauti į antrąjį kalėjimo bloką, kuriame kalinami konkuruojančios gaujos nariai. Jie šaudė ginklais, detonavo sprogstamuosius užtaisus ir mosavo mačetėmis. Teko įsikišti policijai.

Ekvadoro prokuratūra tviteryje paskelbė, kad per neramumus žuvo mažiausiai 68 kaliniai, o dar 25 buvo sužeisti.

Antrą kartą riaušės kilo šeštadienį, kai kaliniai iš kitų dviejų blokų puolė vienas kitą, pranešė šalies prezidento atstovas Carlosas Jijonas. Jis šiek tiek vėliau patvirtino, kad policijos pareigūnai prasibrovė į kalėjimo vidų ir perėmė padėties kontrolę.

Pareigūnai sako, kad smurtas prasidėjo po to, kai vienos iš gaujų lyderis buvo išleistas į laisvę po to, kai atliko dalį bausmės už automobilių dalių vagystę. Konkuruojanti gauja, pasinaudojusi padėtimi, kad lyderio nėra, pamėgino pulti ir susidoroti su jos nariais, aiškino P.Arosemena.

Vien šiais metais Ekvadoro kalėjimuose buvo nužudyta daugiau nei 300 kalinių. Labai dažnai kalėjimuose, kuriuose kalinami tūkstančiai su narkotikais prekiaujančiomis gaujomis siejamų vyrų, kyla riaušės.

Su rimtomis ekonominėmis problemomis susiduriančiame Ekvadore pastaraisiais metais padidėjo ir smurto banga: šių metų sausio-spalio mėnesiais šalyje užregistruota beveik 1900 nužudymų, palyginti su 1400 per visus praėjusius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas