Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekvadoro prezidentas nustatė referendumo dėl ekstradicijos datą

Ekvadoro prezidentas Guillermo Lasso antradienį pranešė, kad vasario 5 dieną paskyrė referendumo dėl saugumo, politinių ir aplinkosaugos klausimų, įskaitant su organizuotu nusikalstamumu susijusių ekvadoriečių ekstradiciją, datą.
Ekvadoro prezidentas Guillermo Lasso
Ekvadoro prezidentas Guillermo Lasso / „AFP“/„Scanpix“

2021 metų gegužę pareigas pradėjęs eiti konservatorius G.Lasso kaip saugumo priemonę pasiūlė išduoti Ekvadoro piliečius, susijusius su prekyba narkotikais ir tarptautiniu organizuotu nusikalstamumu.

Ekvadoras yra vartai į kaimyninėse Kolumbijoje ir Peru gaminamą kokainą, o pastaraisiais metais smarkiai išaugo su narkotikais susijęs nusikalstamas smurtas, pernai šalyje konfiskuojant rekordiškai daug – 210 tonų – narkotikų.

Kolumbijoje, didžiausioje pasaulyje kokaino gamintojoje, išdavimas Jungtinėms Valstijoms pasirodė esantis ypač veiksmingas ginklas prieš narkotikų prekeivius.

Referendumas vyks tuo pačiu metu kaip ir vietos valdžios rinkimai, kurių metu rinkėjų bus prašoma išrinkti Piliečių dalyvavimo ir socialinės kontrolės tarybos, atsakingos už valdžios pareigūnų, įskaitant generalinį prokurorą, valstybės kontrolierių, ombudsmeną ir rinkimų tarybą, parinkimą, narius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas