Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Emirates Airlines“ dėl D.Trumpo priverstos keisti pilotus ir įgulas

Po JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimo uždrausti septynių musulmoniškų valstybių piliečiams atvykti į JAV, didžiausia pasaulyje tolimų skrydžių bendrovė „Emirates Airlines“ buvo priversta žaibiškai keisti kai kurių skrydžių pilotus ir įgulas. Vis dėlto bendrovės atstovai teigia, kad visi skrydžiai vyksta pagal tvarkaraštį.
„Emirates Airlines“ lėktuvas „Airbus A380-800“
„Emirates Airlines“ / „Scanpix“ nuotr.

„Emirates Airlines“ vykdo skrydžius į 11 JAV miestų. Sekmadienį bendrovės atstovė „Reuters“ informavo, kad bendrovė „atliko reikalingus pokyčius įgulų sudėtyse, kad jos atitiktų naujausius reikalavimus“.

Penktadienį D.Trumpas laikinai uždraudė į JAV atvykti Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno piliečiams. Draudimas galioja ir lėktuvų pilotams bei įgulų nariams iš šių septynių šalių.

„Emirates Airlines“ dirba apie 23 tūkst. lėktuvų įgulos narių ir 4 tūkst. pilotų iš viso pasaulio, įskaitant JAV, Europą ir Artimuosius Rytus.

Iki šiol neaišku, ar draudimas galioja dvigubą pilietybę turintiems asmenims. „Etihad Airways“, kita Artimųjų Rytų oro linijų bendrovė, savo interneto puslapyje skelbia, kad asmenys su dviguba pilietybe gali vykti į JAV, pasinaudodami savo antruoju pasu. Tą patį savo nariams pranešė ir Tarptautinė oro transporto asociacija, vienijanti viso pasaulio avialinijas.

Tačiau dienraštis „Guardian“, remdamasis šaltiniais JAV Valstybės departamente, skelbia, kad dvigubą pilietybę turintys piliečiai irgi negali vykti į JAV, jei bent viena iš šalių, kurių pilietybę turi, pateko į draudžiamą sąrašą.

Tiek „Etihad Airways“, tiek „Emirates Airlines“ yra Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) valstybės valdomos avialinijos. JAE yra ilgametė JAV sąjungininkė. Šioje valstybėje daugumą gyventojų sudaro musulmonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas