Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

EP atmetė kraštutinių dešiniųjų pasiūlymą pasmerkti pasikėsinimą į D. Trumpą

Europos Parlamentas trečiadienį atmetė kraštutinių dešiniųjų politinės grupės siūlymą pasmerkti praėjusį savaitgalį įvykdytą pasikėsinimą į kandidatą į JAV prezidentus Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą). 
IMAGO/Björn Trotzki / IMAGO/Björn Trotzki
IMAGO/Björn Trotzki / IMAGO/Björn Trotzki

Dauguma 720 vietų asamblėjos narių atmetė Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano naujai įkurtos stovyklos „Patriotai už Europą“ pasiūlymą, kad EP rugsėjo mėnesį padarytų pareiškimą ir priimtų rezoliuciją.

V. Orbano skepticizmas dėl tolesnės Vakarų pagalbos Ukrainai, jo griežta pozicija imigracijos atžvilgiu ir raginimai dėl mažiau centralizuotos ES valdžios Briuselyje turi daug panašumų su D. Trumpo nuostatomis. 

V. Orbano vadovaujama frakcija, kuriai priklauso ir Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų partija „Nacionalinis sambūris“ (RN), yra trečia pagal dydį EP. 

Tačiau daugumą turinčios centristinės partijos atsisako bendradarbiauti su V. Orbano frakcija, teigdamos, kad jos pažiūros yra pernelyg kraštutinės.

Tačiau kita kraštutinių dešiniųjų frakcija – Europos konservatoriai ir reformistai, kurioje dominuoja Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) – nėra sudariusi aljanso su „Patriotais už Europą“ dėl jų nepritarimo tolesnei pagalbai Kyjivui.

Į D. Trumpą šaudyta per mitingą Batleryje Pensilvanijoje. Eksprezidentas griebėsi už ausies ir staiga pasilenkė, o Slaptosios tarnybos agentai puolė ant pakylos, apsupo jį ir nuvedė į automobilį netoliese. Ant D. Trumpo ausies ir skruosto matėsi kraujas.

Per incidentą žuvo šaulys ir vienas mitingo dalyvis, dar du dalyviai buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus