Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EP delegacija vyks į Izraelį ir Palestiną – joje ir R.Juknevičienė

Europos Parlamento (EP) Saugumo ir gynybos pakomitečio delegacija gruodžio 8–10 dienomis lankysis Izraelyje ir okupuotose Palestinos teritorijose. Tarp delegacijos narių – ir Lietuvos europarlamentarė Rasa Juknevičienė.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Delegacijai vadovaus Prancūzijos atstovė EP, frakcijos „Atnaujinkime Europą“ narė Nathalie Loiseau, kuri taip pat yra ir Saugumo bei gynybos pakomitečio pirmininkė. Ją lydės EP Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Davidas McAllisteris (Europos liaudies partija, Vokietija).

Be jų, delegaciją taip pat sudarys R.Juknevičienė (Europos liaudies partija, Lietuva), Gheorghe-Vladas Nistoras (Europos liaudies partija, Rumunija), Attila Ara-Kovácsas (Socialistų ir demokratų pažangusis aljansas, Vengrija) ir Carina Ohlsson (Socialistų ir demokratų pažangusis aljansas, Švedija).

Planuojama, kad EP delegacija susitiks su Izraelio ir Palestinos valdžios atstovais, Izraelio šeimomis, kurių artimieji buvo pagrobti „Hamas“, Palestinos pilietine visuomene ir tarptautiniais partneriais.

Pranešama, kad EP nariai stengsis įvertinti dabartinį ir būsimą Europos Sąjungos (ES) vaidmenį regione. Ypač daug dėmesio bus skiriama dviem misijoms: ES policijos misijai Palestinos teritorijose (EUPOL COPPS) ir ES pasienio pagalbos misijai Rafos perėjimo punktui (EU BAM Rafah).

EUPOL COPPS buvo inicijuota, kad padėtų Palestinos valdžiai kurti savo institucijas būsimai Palestinos valstybei, sutelkiant dėmesį į saugumo ir teisingumo sektoriaus reformas.

EUBAM Rafah civilinė misija, kurios vaidmuo – palaikyti Palestinos valdžios sienų agentūras, ypač mokyti ir konsultuoti pasienio ir perėjimo punktų personalą, siekiant modernios, tvarios sienų valdymo sistemos, kuriamos pagal ES ir tarptautinius standartus. Ši misija taip pat palaiko prekybos palengvinimo ir biometrinių pasų įvedimo projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas