Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

EP vadovė R.Metsola dėl išpuolio Izraelyje: dabar ne laikas whataboutism’ui

Trečiadienį priešais Europos Parlamentą (EP), Simone Veil esplanadoje, solidarizuojantis su Izraeliu, buvo pagerbtos spalio 7 d. „Hamas“ teroristų brutalaus išpuolio aukos. Susirinkusiems rimties minutei, griežtas linijas brėžiančią kalbą sakė EP pirmininkė Roberta Metsola.
Charlesas Michelis, Roberta Metsola, Ursula von der Leyen ir Haimas Regevas
Charlesas Michelis, Roberta Metsola, Ursula von der Leyen ir Haimas Regevas / Europos Parlamento nuotr.

Ji savo kalboje akcentavo, kad žmonės Izraelyje patyrė didžiausią išpuolį per ištisas kartas, kuris pasauliui į atmintį įsirėš ilgam.

„Mūsų buvimas čia yra reikšmingas. Mūsų balsas – svarbus, mūsų tvirta stovėsena terorizmo akivaizdoje – būtina. Spalio 7 d. yra data, kurią įsiminsime bloguoju – pasaulis tapo liudininku įvykio, kai žydai buvo žudomi vien dėl to, kad buvo žydai. Vėl. Izraelyje“, – tvirtino EP pirmininkė.

Anot jos, visi kaip vienas susibūrę į pagerbimo ceremoniją išreiškia solidarumą su Izraelio žmonėmis, dar kartą pasmerkia šokiruojantį teroro bei žudymo aktą ir reikalauja, kad būtų nedelsiant paleisti įkaitai.

„Europa yra pasirengusi padėti tarpininkaujant priimti sprendimus, bet aš tai sakiau anksčiau ir dar pakartosiu: terorizmui nėra pateisinimo. „Hamas“ yra teroristinė organizacija. Jie neatspindi teisėtų Palestinos žmonių siekių. Jie nesiūlo sprendimų. Jie siūlo kraujo praliejimą. Spalio 7 d. „Hamas“ nužudė daugiau nei tūkstantį nekaltų kūdikių, vaikų, moterų ir vyrų ir vis dar laiko įkaitais beveik 100 asmenų“, – vardijo R.Metsola.

Ji pridūrė, kad muzikos festivalje „Hamas“ ėmė šaudyti į šimtus jaunuolių ir be atodairos žudė visus, įskaitant ir ES piliečius. Jie pagrobė jaunas merginas ir berniukus. Jie paėmė pagyvenusius Holokaustą išgyvenusius žmones ir ištempė juos iš savo namų. Gatvėse jie kaip trofėjus demonstravo mirusius žmones.

Akcentavusi kraupius ir pasaulį sukrėtusius „Hamas“ teroristų veiksmus, savaitgalį įvykdytus Izraelyje, EP pirmininkė primygtinai pabrėžė: „Dabar ne laikas whataboutizm’ui. Turime aiškiai suprasti, apie ką kalbame – tai yra blogiausia teroro forma“.

Kalbos pabaigoje R.Metsola kreipėsi Izraelio ambasadorių ES Haimą Regevą, ir padėkojusi, kad jis taip pat dalyvauja renginyje, užtikrino: „Čia Europa. Mes stovime su jumis“.

Pagerbimo ceremonijoje, kartu su EP pirmininke dalyvavo, Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis. Taip pat gausus EP narių būrys, o tarp jų ir Lietuvos ambasadorius ES Arnoldas Pranckevičius. Jis pagerbimo ceremonijos akimirkomis pasidalijo socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas