Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

ES diplomatijos vadovas reikalauja ištirti Raudonojo Kryžiaus biuro Gazoje apšaudymą

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) šeštadienį paragino ištirti mirtiną apšaudymą, per kurį buvo apgadintas Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) biuras Gazos Ruože.
URS FLUEELER / AFP
URS FLUEELER / AFP

„ES smerkia apšaudymą, per kurį buvo apgadintas Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto biuras Gazoje ir per kurį nukentėjo dešimtys žmonių. Reikia atlikti nepriklausomą tyrimą, o atsakingi asmenys turi būti patraukti atsakomybėn“, – parašė jis socialiniame tinkle „X“.

TRKK kiek anksčiau pranešė, kad penktadienį netoli jo biuro Gazos Ruože Izraelio kariams atidengus ugnį žuvo 22 žmonės. 

Komitetas nurodė, kad po „sunkaus kalibro apšaudymo“ netoli jo biuro Gazoje į Raudonojo Kryžiaus lauko ligoninę buvo nugabenti 22 žuvusiųjų kūnai ir 45 sužeistieji. Šalia TRKK biuro yra palapinių miestelis, kuriame glaudžiasi perkeltieji asmenys. 

„Apšaudymas taip pavojingai arti humanitarinių struktūrų kelia pavojų civilių gyventojų ir humanitarų gyvybėms“, – socialiniame tinkle „X“ pareiškė TRKK. 

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija dėl šio incidento apkaltino Izraelį, teigdama, kad atakos metu žuvo 25 ir buvo sužeista 50 žmonių.

Izraelio gynybos pajėgų atstovas spaudai nepatvirtino, kad incidentas susijęs su žydų valstybe, ir nurodė, kad vyksta tyrimas. 

Remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, per islamistų grupuotės „Hamas“ spalio 7-ąją surengtą beprecedentį išpuolį, po kurio įsiplieskė karas, Izraelyje žuvo 1 194 žmonės, daugiausia civiliai gyventojai.

„Hamas“ taip pat paėmė 251 įkaitą, iš kurių 116 tebėra Gazos Ruože, įskaitant 41 izraeliečių kariuomenės žuvusiu laikomą įkaitą.

Pažadėjęs sunaikinti palestiniečių judėjimą, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per daugiau nei aštuonis mėnesius trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 37 551 žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius