Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

ES ėmėsi Čečėnijos diktatoriaus motinos

Naujausiame ES sankcijų Rusijai sąraše yra ir viena „babuška“, skelbia Briuselio leidinys „Politico“. Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo 70-metė motina Aimani Kadyrova yra tarp 47 bendrovių ir 70 asmenų, kurie padeda Rusijos invazijai į Ukrainą ir kuriuos Europos Sąjungos Taryba pirmadienį įtraukė į individualių sankcijų sąrašą.
Ramzanas Kadyrovas ir Aimani Kadyrova
Ramzanas Kadyrovas ir Aimani Kadyrova / R.Kadyrovo „Telegram“/"Wikipedia“ nuotr.

Visiems jiems įšaldytas turtas, uždrausta keliauti ir vykti tranzitu per ES, taip pat uždrausta teisėtai užsiimti verslu ES.

A.Kadyrova yra Kadyrovų fondo prezidentė. Šis fondas vykdo perauklėjimo programas Ukrainos vaikų ir paauglių, kuriuos Rusijos pajėgos pagrobė iš okupuotos Ukrainos.

ES sąraše teigiama, kad fondas verčia ukrainiečių vaikus dalyvauti kariniuose mokymuose, siekdamas atitolinti juos nuo gimtosios šalies ir giminaičių.

„Be to, Kadyrovų fondas teikia finansines paskatas Rusijos agresijos kare prieš Ukrainą dalyvavusių čečėnų kovotojų šeimoms, kad pritrauktų naujų savanorių ir palaikytų jau kariaujančiųjų motyvaciją“, – rašoma ES Tarybos sprendime.

R.Kadyrovas anksčiau labai piktinosi JAV sankcijomis jo motinai

R.Kadyrovas – artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas – anksčiau emocingai reaguodavo, kai jo motinai būdavo taikomos sankcijos. Praėjusiais metais, kai JAV A.Kadyrovai pritaikė finansines sankcijas ir draudimą keliauti, Čečėnijos lyderis nufilmavo vaizdo įrašą, kuriame piktinosi šiomis priemonėmis ir reikalavo jas atšaukti.

„Panaikinkite sankcijas ir padarykite tai greitai! Arba... Aš jums neatleisiu už sankcijas mano motinai“, – tuomet piktinosi R.Kadyrovas.

VIDEO: R.Kadyrovas reikalauja atšaukti sankcijas jo motinai

Be A.Kadyrovo ir dešimčių Rusijos verslininkų bei pareigūnų, į naująjį ES sankcijų sąrašą įtraukti Rusijos propagandininkai, aktoriai ir net dainininkas ir dainų autorius Šamanas.

Šamano hitas „Aš esu rusas“ tapo neoficialiu Rusijos invazijos į Ukrainą himnu.

Ukraina įvardijo Rusijos propagandininkus kaip prioritetinius ES sankcionuotinus asmenis naujajame pakete, „Politico“ sakė Vladyslavas Vlasiukas, Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas ir Jermako-McFaulio tarptautinių sankcijų grupės koordinatorius.

„Sankcijų taikymas propagandininkams buvo tvirtas ES sprendimas, nes jie daug prisideda prie Rusijos karo veiksmų“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius