Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES į juodąjį sąrašą įtraukė 17 Sirijos ministrų ir centrinio banko valdytoją

Europos Sąjunga pirmadienį 17 Sirijos ministrų ir centrinio banko valdytoją įtraukė į prezidento Basharo al Assado režimo asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą.
Basharas al Assadas
Basharas al Assadas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sankcijos – kelionių draudimas ir lėšų įšaldymas – taikomos tiems asmenims, kurie „atsakingi už žiaurias represijas prieš civilius gyventojus Sirijoje, gauna iš jų naudos arba palaiko režimą, ir/arba yra susiję su tokiais asmenimis“, nurodoma ES pranešime.

Spalio mėnesį vykusiame viršūnių susitikime ES lyderiai nusprendė sugriežtinti B.Assado režimui taikomas sankcijas dėl Sirijos antro didžiausio miesto Alepo puolimo ir papildė sąrašą 10 naujų vyriausybės pareigūnų pavardėmis.

Tačiau buvo atsisakyta sankcijų Rusijai, kuri remia savo sąjungininko B.Assado režimo pajėgas ir yra surengusi daugybę aviacijos antskrydžių Alepe, nes kai kurios ES šalys pasisakė prieš sankcijas Maskvai.

Papildžius asmenų, kuriems įvestas kelionių draudimas arba įšaldytos lėšos, sąrašą, jame dabar yra daugiau nei 230 asmenų, nurodoma pranešime.

Lėšos įšaldytos dar 69 juridiniams asmenims, be to, ES yra paskelbusi ir kitų sankcijų Sirijai, tarp jų ir prekybos ginklais ir nafta embargą, investicijų apribojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito