Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES paskelbė sankcijų keturiems izraeliečiams naujakuriams ir dviem grupėms

Europos Sąjunga penktadienį paskelbė sankcijų keturiems ekstremistais vadinamiems izraeliečiams naujakuriams ir dviem grupėms dėl smurto prieš palestiniečius Vakarų Krante, informavo Briuselis.
Europos sąjungos vėliava
Europos sąjungos vėliava / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šis sprendimas – antra dalis ES valstybių narių susitarimo, pagal kurį praėjusią savaitę palestiniečių islamistų judėjimui „Hamas“ buvo pritaikytos sankcijos dėl seksualinio smurto per spalio 7 dienos išpuolį prieš Izraelį.

Šie veiksmai, nukreipti prieš smurtaujančius Vakarų Kranto naujakurius, įgyvendinti praėjus dviem mėnesiams po to, kai panašių veiksmų ėmėsi Jungtinės Valstijos ir Britanija.

ES įtraukė dvi radikaliomis vadinamas organizacijas „Lehava“ ir „Hilltop Youth“ į savo juodąjį sąrašą.

Į jį taip pat įtraukti „Hilltop Youth“ lyderiai Meiras Ettingeris (Meiras Etingeris) ir Elisha Yeredas (Eliša Jeredas), taip pat naujakuriai Neria Benas Pazi (Nerija Benas Pazis) ir Yinonas Levi (Jinonas Levis).

Į šį sąrašą dėl išpuolių prieš palestiniečius įtrauktų subjektų ir asmenų turtas įšaldomas. Be to, į sąrašą įtrauktiems fiziniams asmenims taikomas draudimas keliauti į ES.

„Į sąrašą įtraukti asmenys ir subjektai yra atsakingi už rimtus žmogaus teisių pažeidimus prieš palestiniečius“, – sakoma ES pareiškime.

Bloko pranešime teigiama, kad tarp jų pažeidimų buvo „kankinimų ir kitokio žiauraus, nežmoniško ar žeminančio elgesio ar baudimo“ ir „palestiniečių nuosavybės teisės bei teisės į privatų ir šeimos gyvenimą Vakarų Krante pažeidimų“.

Vakarų Krante, kurį Izraelis okupavo 1967-aisiais, per pastaruosius metus smurto atvejų padaugėjo, ypač po to, kai Gazos Ruože prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas.

Remiantis oficialiais palestiniečių šaltiniais, nuo spalio 7 dienos „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį, po kurio prasidėjo karas, Izraelio pajėgos ar naujakuriai Vakarų Krante nužudė mažiausiai 468 palestiniečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas