Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES reikalauja, kad Venesuela nutrauktų opozicijos lyderių priespaudą

Europos Sąjunga (ES) reikalauja, kad Venesuela nutrauktų opozicijos lyderių priespaudą ir išlaisvintų visus politinius kalinius, sekmadienį pareiškė vyriausiasis bloko diplomatas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).
PIERO CRUCIATTI / AFP
PIERO CRUCIATTI / AFP

Šis ES raginimas nuskambėjo po to, kai Ispanija sekmadienį pareiškė suteiksianti politinį prieglobstį Venesuelos opozicijos lyderiui Edmundo Gonzalezui Urrutiai (Edmundui Gonsalesui Urutijai), kuris po mėnesio slapstymosi krizės krečiamoje Pietų Amerikos šalyje paliko Karakasą.

„ES reikalauja, kad Venesuelos valdžios institucijos nutrauktų represijas, savavališkus areštus ir opozicijos bei pilietinės visuomenės narių persekiojimą, taip pat paleistų visus politinius kalinius“, – sakoma J. Borrellio pareiškime.

ES diplomatijos vadovas teigė, kad prieš išvykdamas į tremtį Ispanijoje E. Gonzalezas Urrutia „susidūrė su represijomis, politiniu persekiojimu ir tiesiogine grėsme jo saugumui ir laisvei“.

„Šiandien liūdna diena Venesuelos demokratijai“, – sakė J. Borrellis ir pridūrė, kad „demokratinėje šalyje joks politinis lyderis neturėtų būti verčiamas prašyti prieglobsčio kitoje šalyje“.

E. Gonzalezas Urrutia, kuris ginčijo prezidento Nicolaso Maduro (Nikolaso Maduro) perrinkimą liepos 28 dienos rinkimuose, išvyko iš Venesuelos. Iki tol jis ignoravo tris šaukimus atvykti pas prokurorus, teigdamas, kad tai galėjo kainuoti jam laisvę.

Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Albaresas (Chosė Manuelis Albaresas) sakė, kad E. Gonzalezas Urrutia paprašė politinio prieglobsčio Europos šalyje ir kad Ispanija jam jį suteiks.

Anksčiau socialiniame tinkle „X“ jis patvirtino, kad opozicijos lyderis išvyko Ispanijos kariniu lėktuvu, ir pridūrė, kad Ispanija yra „įsipareigojusi ginti visų venesueliečių politines teises“.

Karakasas pareiškė, kad leido E. Gonzalezui Urrutiai saugiai išvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?