Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES rengiasi imtis teisinių veiksmų prieš vakcinų dozių nepristatančią kompaniją „AstraZeneca“

Europos Komisija ruošiasi pradėti teisines procedūras prieš vakcinos nuo koronaviruso dozes gaminančią, bet ES jų užtektinai nepristatančią farmacijos kompaniją „AstraZeneca“. Tai „Politico“ pareiškė penki Bendrijos diplomatai.
„AstraZeneca“ vakcina
„AstraZeneca“ vakcina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Komisija šį klausimą iškėlė per ES šalių ambasadorių susitikimą trečiadienį. Jo metu Bendrijos narių atstovų dauguma patvirtino, kad pritaria idėjai paduoti „AstraZeneca“ į teismą. Kompanija jau antrą ketvirtį iš eilės nepristato tiek dozių į ES, kiek buvo pažadėjusi.

Vienas diplomatas paaiškino, kad tokių procedūrų tikslas – priversti „AstraZeneca“ tiekti ES tiek dozių, kiek numatyta sutartyje. Dar du diplomatai „Politico“ tvirtino, kad Bendrijos narėms apsispręsti reikia dar šią savaitę.

„AstraZeneca“ Bendrijos šalis įsiutino dar sausį, kai pripažino negalėsianti ES pristatyti žadėtų dozių skaičiaus. Pirmojo šių metų ketvirčio pabaigoje kompanija į ES šalis buvo pristačiusi ne 100 mln. žadėtų vakcinos dozių, o vos 30 mln.

Dozių gerokai mažiau ir šį ketvirtį, o ES pareigūnai privačiai svarsto nebepratęsti sutarties su „AstraZeneca“ ir kitais metais, prireikus vakcinų, naudotis kitų kompanijų preparatais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas