Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES teismas Italijai skyrė 25 mln. eurų baudą baudą už netinkamą miestų nuotekų valymą

Europos Sąjungos Teisingumo Teismas krizės alinamai Italijai ketvirtadienį skyrė 25 mln. baudą už metų metus netinkamai valomas miestų nuotekas ir įspėjo, kad šaliai gresia dar didesnės baudos. Teismas nustatė, kad Italija nesilaikė ne kartą nustatytų terminų, per kuriuos įvairiose srityse, kurios beveik visos yra pietinėje šalies dalyje, turėjo užtikrinti atitiktį „ES teisės aktui dėl miesto nuotekų surinkimo ir valymo“.
Italijos vėliava
Italijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Italijai liepiama sumokėti vienkartinę 25 mln. eurų sumą ir skiriama didesnė nei 30 mln. eurų bauda už kiekvieną vėlavimo pusmetį“, – nusprendė Teisingumo Teismas.

„2012 metais šiuo klausimu priimtame pirmajame sprendime Teismas jau buvo nustatęs, kad Italija neįvykdė savo įsipareigojimų“, – nurodoma Teismo sprendime.

Pirmojo Teismo sprendimo visapusiškai neįvykdžiusią Italiją Europos Komisija į teismą vėl padavė 2016 metų gruodį.

Pasak Komisijos, praėjus ketveriems metams po pirmojo Teismo sprendimo tinkamas nuotekų valymas vis dar neužtikrintas daugiau kaip 6 mln. žmonių 80 sričių, iš jų 51-a yra Sicilijoje.

„Tinkamų nuotekų surinkimo ir valymo sistemų trūkumas šiose 80 aglomeracijų kelia didelę grėsmę žmonių sveikatai, vidaus vandenims ir jūrų aplinkai“, – pareiškė Komisija.

Italiją šiuo metu alina politinė krizė, kuri kilo dėl nesėkmingų euroskeptiškų populistų ir dešiniųjų partijų bandymų suformuoti vyriausybę.

Vis garsiau kalbama apie tai, kad šalyje bus surengti nauji rinkimai, per kuriuos prieš Europos Sąjungą (ES) pasisakantys populistai gali pelnyti dar daugiau balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas