Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos ministerija ir „Helsing“ įsipareigojo bendradarbiauti gynybos srityje taikant DI

Estijos gynybos ministras Hanno Pevkuras (Hanas Pevkuras) ir Gundbertas Scherfas (Gundbertas Šerfas), vienas iš Europos gynybos ir dirbtinio intelekto (DI) bendrovės „Helsing“ vadovų, trečiadienį pasirašė bendrą pareiškimą, kuriuo patvirtino bendrą įsipareigojimą stiprinti Estijos gynybos pajėgumus plėtojant ir taikant dirbtinio intelekto (DI) technologijas.
Estų ministerija ir „Helsing OÜ“ įsipareigojo bendradarbiauti gynybos srityje taikant DI / Kay Nietfeld / dpa/picture-alliance
Estų ministerija ir „Helsing OÜ“ įsipareigojo bendradarbiauti gynybos srityje taikant DI / Kay Nietfeld / dpa/picture-alliance

Įgyvendindama šią bendrą iniciatyvą „Helsing“ išplės savo veiklą Estijoje ir Baltijos regione, ir plėtrai skirs 70 mln. eurų siekiančias investicijas, įskaitant naujų, operatyvinei veiklai skirtų objektų įrengimą, teigiama Estijos gynybos ministerijos pranešime spaudai.

Ministerija teigė, kad ji siekia diegti naujas gynybos technologijas Estijos gynybos pajėgoms ir ištirti galimus DI sprendimus, įskaitant programine įranga paremtus žvalgymo ir atakos pajėgumus.

Pranešime šis bendradarbiavimas su „Helsing“ Estijos padaliniu „Helsing OU“ vadinamas svarbiu žingsniu, atitinkančiu Estijos strateginį tikslą skatinti nacionalinį saugumą bei pritraukti geriausias Europos gynybos bendroves.

Bendrovė glaudžiai bendradarbiaus su Estijos pramonės partneriais, tiesiogiai remdama ministerijos strateginius tikslus, teigiama pranešime.

„Pasikeitusi saugumo situacija Europoje reikalauja ryžtingų sprendimų iš šalių politikų. Gynybos pramonė taip pat turi būti bent vienu žingsniu priekyje, kuriant ir plečiant modernios gynybos galimybes. „Helsing“ sprendimas dalį savo veiklos perkelti į Estiją yra tarsi pripažinimas, kad mes tvirtai laikomės savo įsipareigojimų stiprinti šalies gynybą ir užtikrinti palankią aplinką kurtis gynybos technologijų bendrovėms“, – sakė H. Pevkuras.

Vienas iš „Helsing“ generalinių direktorių G. Scherfas teigė, kad NATO rytinio flango apsauga yra itin svarbi misija, o saugumo iššūkiai, su kuriais susiduria aljansas, sparčiai vystosi.

„Norint užtikrinti veiksmingą agresorių atgrasymą, reikia pasitelkti ne tik naujausius technologinius pasiekimus, bet ir tvirtą, glaudų bendradarbiavimą tarp politikų bei pramonės. Didžiuojamės bendradarbiaudami su Estija – valstybe, kuri drąsiai imasi lyderystės diegiant pažangiausias technologijas. Esame pasiryžę kartu vystyti DI paremtus gynybinius pajėgumus, kurie sustiprins tiek Estijos gynybos pajėgas, tiek ir visą Aljansą“, – pranešime spaudai sakė G. Scherfas.

Bendrame pareiškime teigiama, kad abi šalys dirbs kartu siekdamos ištirti pažangių DI pajėgumų taikymą Estijos gynybos pajėgoms, remdamosi naujausiomis pasaulinių konfliktų pamokomis. Šalys taip pat ieškos bendradarbiavimo galimybių išbandant naujas technologijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas