Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos URM ES šalių ambasadoriams: svarbiausia yra Ukrainos pergalė

Estijos užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna (Margusas Cahkna) trečiadienį su Europos Sąjungos valstybių narių ir šalių kandidačių ambasadoriais aptarė estų užsienio politikos prioritetus bei saugumo padėtį regione, pabrėždamas, kad Ukrainos pergalė jo šaliai yra labai svarbi.
Ukrainos ir Estijos URM susitikimas Kyive. / Kirill Chubotin / ZUMAPRESS.com
Ukrainos ir Estijos URM susitikimas Kyive. / Kirill Chubotin / ZUMAPRESS.com

M. Tsahkna sakė, kad Estija stengiasi stiprinti gynybos ir atgrasymo pajėgumus.

„Rusijos agresija Ukrainoje mus daug ko išmokė“, – teigė ministras, remiantis atstovais spaudai.

„Mūsų tikslas – parodyti priešui, kad bet kokio galimo puolimo nuostoliai būtų didesni nei nauda, kurią jis atneštų. Kad tai pasiektume, padidinome išlaidas gynybai iki trijų procentų bendrojo vidaus produkto (BVP) ir įgyvendinome papildomą investicijų programą. Taip pat norėčiau padėkoti visiems sąjungininkams, kurie kasdien čia, Estijoje, dirba, kad užtikrintų mūsų saugumą“, – kalbėjo jis. 

Ministras pridūrė, kad Estijos užsienio politikos kursas nesikeičia, o Ukrainos pergalė kare prieš Rusijos invaziją Estijai yra egzistencinis klausimas.

„Kai kalbama apie pagalbą Ukrainai, nėra jokių raudonų linijų, ir Ukraina neturėtų likti kovoti už mus visus su agresoriumi surištomis už nugaros rankomis“, – pažymėjo M. Tsahkna.

„Rusijos izoliacija tarptautinėje arenoje turi būti tęsiama, taip pat turi būti didinama karo kaina agresoriui, kurio ketinimai nepasikeitė“, – nurodė jis. 

Kalbėdamas apie dabartinę ekonominę situaciją, M. Tsahkna sakė, kad Rusijos agresija paveikė visą pasaulį, taip pat ir Estijos ekonomiką.

„Aktyviai ieškome galimybių skatinti bendradarbiavimą su partneriais ir didinti investicijas Estijoje“, – sakė diplomatas.

Ministras pridūrė, kad Estija, šiemet mininti 20-ąsias įstojimo į ES ir NATO metines, tvirtai remia ES plėtros politiką ir dalijasi savo stojimo į ES patirtimi su kitomis šalimis, siekiančiomis tapti bloko narėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas