Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Etiopijoje per numanomą aviacijos smūgį žuvo ar nukentėjo dešimtys žmonių

Konflikto krečiamame Etiopijos šiauriniame Tigrėjaus regione dešimtys žmonių žuvo ar buvo sužeisti per antskrydį Togogos miesto turguje, trečiadienį naujienų agentūrai AFP pranešė atakos liudininkai.
Etiopijoje per aviacijos smūgį nukentėjo dešimtys žmonių
Etiopijoje per aviacijos smūgį nukentėjo dešimtys žmonių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ten buvo daug sužeistų ir mirusių žmonių“, – sakė po atakos gyva likusi 20-metė Birhan Gebrehiwet , kurios namai šalia turgaus buvo sugriauti per antradienį nugriaudėjusį sprogimą.

„Mums teko eiti per juos ir jų kraują“, – pasakojo ji.

Anot merginos, ataka įvyko apie vidurdienį, kai ji turguje pardavinėjo gėrimus. „Esu tikra, kad ji buvo įvykdyta iš oro“, – pridūrė B.Gebrehiwet.

Tuo metu vienas skubiosios pagalbos darbuotojas, dirbantis ligoninėje regiono sostinėje Mekelėje, esančioje už 30 km nuo atakos vietos, informavo, kad iki šiol buvo hospitalizuoti šeši sužeistieji, įskaitant tris mažus vaikus, tačiau kariai neleidžia likusiems palikti Togogos.

„Yra 45 sužeistieji, kurie nesuteikiama galimybė [gauti medicinos pagalbą], jiems gresia mirtis“, – perspėjo darbuotojas.

Vienas skubiosios medicinos pagalbos tarnybos vairuotojas pareiškė, kad jam taip pat buvo neleidžiama važiuoti į Togogą.

„Šiandien keturis kartus bandžiau palikti Mekelę, norėdamas padėti žmonėms, tačiau kariai mūsų neįleidžia“, – teigė jis.

Eritrėjos pajėgų palaikomi Etiopijos kariai nuo lapkričio kovoja Tigrėjuje, siekdami nuversti Adis Abebai nepaklūstančią regioninę vyriausybę.

Vieno vyro, sunkiai sužeisto per išpuolį, artimieji pranešė, kad jis matė du sprogimus ir kad abu kartu esą buvo smogta iš orlaivio.

Etiopijos pareigūnai kol kas nesureagavo į naujienų agentūros AFP prašymus pakomentuoti išpuolį.

Pirmadienį didžiojoje Etiopijos dalyje vyko rinkimai, tačiau Tigrėjuje nebuvo balsuojama dėl besitęsiančio konflikto. JT duomenimis, dėl karo veiksmų apie 350 tūkst. žmonių šiame regione atsidūrė prie bado slenksčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento