Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Etiopijos Tigrėjaus regione nužudyti trys pagalbos darbuotojai

Labdaringoje medicinos organizacijoje „Gydytojai be sienų“ (MSF) dirbusi ispanė ir du etiopai buvo „žiauriai nužudyti“ konflikto apimtame Etiopijos šiauriniame Tigrėjaus regione, penktadienį pranešė medikų grupė.
Maria Hernandez
Maria Hernandez / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

MSF nurodė ryšį su šiais savo darbuotojais praradusi ketvirtadienio popietę. Penktadienį ryte buvo rastas jų automobilis, o šalimais gulėjo nužudytųjų kūnai.

„Iš tikrųjų jokie žodžiai negali perteikti viso mūsų liūdesio, sukrėtimo ir įtūžio dėl šios šiurpios atakos. Taip pat jokie žodžiai negali sušvelninti jų šeimų ir artimų žmonių jaučiamos netekties ir kančių – jiems reiškiame savo nuoširdžiausią užuojautą“, – sakoma tarptautinės pagalbos grupės pranešime.

MSF nurodė, kad viena iš nužudytųjų yra 35 metų Maria Hernandez, atvykusi iš Madrido.

Darbą kaip MSF narė ji pradėjo 2015 metais Centrinės Afrikos Respublikoje (CAR), o vėliau dirbo Jemene, Meksikoje ir Nigerijoje.

Per išpuolį taip pat buvo nužudytas 31 metų koordinavimo asistentas Yohannesas Halefomas Reda, su MSF bendradarbiavęs nuo vasario. Trečia auka tapo 31 metų Tedrosas Gebremariamas Gebremichaelis, nuo gegužės dirbęs MSF misijos vairuotoju.

„Kuo griežčiausiai smerkiame išpuolį prieš mūsų kolegas ir nenurimsime, kol suprasime, kas atsitiko“, – pabrėžė grupė, įkurta Paryžiuje, bet turinti būstinę Ženevoje ir kelis regioninius padalinius.

„Maria, Yohannesas ir Tedrosas Tigrėjuje teikė pagalbą žmonėms, ir neįsivaizduojama, kad jie už šį darbą sumokėjo savo gyvybėmis“, – pridūrė MSF.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento