Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europarlamentarai nušvilpė britų euroskeptikų vėliavnešį Nigelą Farage'ą

Euroskeptiškosios Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis Nigelas Farage'as antradienį pasirodė Europos Parlamente (EP), kur jam įgėlė Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris. Be to, N.Farage'ą nušvilpė didžioji dauguma EP deputatų, skelbia BBC.
Nigelas Farage'as Europos Parlamente
Nigelas Farage'as Europos Parlamente / „Scanpix“/AP nuotr.

N.Farage'as pradėjo demonstratyviai lėtai ploti kalbant J.C.Junckeriui, ir netrukus sulaukė pastarojo atsako.

„Tai paskutinis kartas, kai čia plojate, – atsisukęs į britą pareiškė EK pirmininkas, prieš tai pareiškęs, kad „Europa turi gerbti britų demokratiją“. – Tiesa, aš tikrai nustebęs dėl to, kad jūs esate čia. Kovojote už išstojimą, britai pasisakė už išstojimą. Kodėl jūs čia?“

Netrukus N.Farage'as sulaukė ir savo valandos. Bet jam užėmus vietą tribūnoje, europarlamentarai nuo jo nusisuko ir nušvilpė UKIP lyderį jam baigus kalbėti. O kalba jau tradiciškai buvo spalvinga.

„Suaukite. Žinau, kad daugelis jūsų per savo gyvenimą nesate dirbę normalaus darbo. Ar ne juokinga?

Kai čia atvykau prieš 17 metų ir pareiškiau norįs išvesti Britaniją iš Europos Sąjungos, visi jūs juokėtės. Na, dabar nesijuokiate“, – kalbėjo UKIP lyderis, kuris, regis, mėgavosi net neigiamu dėmesiu.

„Priežastis, kodėl jūs nusivylę ir pikti, visiškai aiški. Jūs, kaip politinis projektas, gyvenate neigimu. Jūs atmetate faktą, kad jūsų valiuta žlunga, – aidint švilpimui tęsė N.Farage'as. – Didžiausia problema – tai, kad jūs slapčia ir apgaule, slėpdami tiesą nuo britų ir kitų Europos tautų, sukūrėte politinę sąjungą.

Nigelas Farage'as: tai sudrebins ne tik Britanijos, bet ir Europos bei galbūt viso pasaulio politiką.

Tai, kas įvyko praėjusį ketvirtadienį, buvo nuostabu. Tai sudrebins ne tik Britanijos, bet ir Europos bei galbūt viso pasaulio politiką. Visa tai – dėl to, ką padarė maži žmonės, ką padarė paprasti žmonės, kurie kelerius pastaruosius metus buvo prispausti.

Mes, britai, pasiūlėme vilties spindulį demokratams visoje Europoje. Šį rytą paskelbsiu vieną prognozę: Jungtinė Karalystė nebus vienintelė šalis, paliksianti Europos Sąjungą“.

N.Farage'o pasisakymas, be abejo, buvo filmuojamas, o britui pagrasinus, kad nesugebėjimas susitarti dėl prekybos ES kainuos daugiau nei Jungtinei Karalystei, kamera užfiksavo ir už jo nugaros sėdintį lietuvį eurokomisarą Vytenį Povilą Andriukaitį.

„Twitter“ nuotr./Vytenis Povilas Andriukaitis (dešinėje) reaguoja į Nigelą Farage'ą
„Twitter“ nuotr./Vytenis Povilas Andriukaitis (dešinėje) reaguoja į Nigelą Farage'ą

Jis iš pradžių, tarsi negalėdamas patikėti tuo, ką girdi, šypsojosi ir purtė galvą, o vėliau paslėpė veidą po ranka.

Tiesa, N.Farage'as bent vienu aspektu sutarė su kai kuriais Europos šalių politikais – jis pareiškė, kad Jungtinė Karalystė turėtų kuo greičiau aktyvuoti ES sutarties 50-ąjį straipsnį ir oficialiai pradėti derybas dėl išstojimo iš Bendrijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas