Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europolas: išardžius „EncroChat“ nuo 2020-ųjų sulaikyta daugiau nei 6 500 asmenų

Europolas antradienį pranešė, kad 2020 metais išardžius „EncroChat“ – organizuoto nusikalstamumo naudotą šifruoto telefono ryšio tinklą – buvo sulaikyta daugiau kaip 6 500 žmonių.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“

Organizacija, padedanti Europos Sąjungos narėms vykdyti tarptautinius tyrimus, teigė, kad suimta beveik 200 svarbių veikėjų, ir pridūrė, kad paimta arba įšaldyta beveik 900 mln. eurų nusikalstamu būdu gautų lėšų.

2020 metų liepą Prancūzijos ir Nyderlandų policija paskelbė uždariusi „EncroChat“, kurį organizuotos nusikalstamos grupuotės visoje Europoje naudojo pasikėsinimo nužudyti organizavimui ir stambiems narkotikų sandoriams.

Pasak Europolo, antradienį pirmą kartą apžvelgusio operaciją, vykdytą prieš tinklo, kuris pardavinėjo specialiai pritaikytus šifruotus telefonus, klientus, tai leido policijai perskaityti milijonus įtariamų nusikaltėlių žinučių.

Nuo 2020 metų tyrėjams pavyko perimti, bendrinti ir išanalizuoti daugiau kaip 115 mln. nusikalstamo pobūdžio pokalbių, kuriuos vedė apie 60 000 naudotojų, sakoma ataskaitoje.

Juose buvo kalbama apie planuojamus smurtinius išpuolius, pasikėsinimus nužudyti, korupciją ir didelio masto narkotikų siuntas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas