Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F.Hollande'as su D.Trumpu telefonu „aiškinosi pozicijas“

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir JAV išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį kalbėdamiesi telefonu patvirtino savo „pasiryžimą dirbti kartu“.
Donaldo Trumpo kalba laimėjus prezidento rinkimus
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Prieš šį pokalbį telefonu F.Hollande'as pareiškė, kad per numatytą „nuoširdų“ pokalbį su D.Trumpu jis ketina „išsiaiškinti pozicijas“.

„Aš turėsiu išaiškinti pozicijas ir siekti jų išaiškinimo. Mums reikia kalbėtis atvirai“, – sakė F.Hollande'as interviu televizijai „France 2“ Paliaubų dienos minėjimo ceremonijos kuluaruose.

Trečiadienį socialistų prezidentas pareiškė, kad Respublikonų kandidato milijardieriaus pergalė „pradeda nežinomybės periodą“, ir perdavė jam kuklius sveikinimus.

„Donaldas Trumpas yra išrinktas, mano pareiga yra užtikrinti, kad mūsų santykiai būtų geriausi, pagrįsti nuoširdumu ir aiškumu“, – penktadienį kalbėjo F.Hollande'as, kuris dar prieš kelis mėnesius sakė, kad D.Trumpo ekscentriškumas „verčia žiaukčioti“.

Pasak Prancūzijos lyderio, su savo pašnekovu jis pirmiausia norės aptarti tokius klausimus kaip kova su terorizmu ir džihadistų grupuote „Islamo valstybe“ Sirijoje bei Irake, o taip pat konfliktą rytinėje Ukrainoje.

Jis pabrėžė, kad Prancūziją ir JAV sieja „ilga draugystė“, ir prisiminė Amerikos solidarumą, parodytą po virtinės džihadistų išpuolių Prancūzijoje per pastaruosius dvejus metus.

„Kiekvieną kartą Amerikos žmonės stovėjo mūsų pusėje, – sakė jis. – Mūsų abi tautos yra labai artimai susietos“.

D.Trumpas yra sukėlęs pasipiktiną Prancūzijoje savo pasisakymu po 2015 metų lapkričio mėnesio išpuolių Paryžiuje, per kuriuos žuvo 130 žmonių. Tuomet jis pareiškė, kad šių aukų buvo galima išvengti, jeigu ginklų įstatymai šalyje nebūtų tokie griežti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas