Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Federacija kritikuoja sprendimą paskelbti į Rusiją eksportuojančių Latvijos įmonių sąrašą

Latvijos ekonomikos ministrės Ilzės Indriksonės sprendimas paskelbti sąrašą įmonių, eksportuojančių savo prekes ar paslaugas į Rusiją ir Baltarusiją, kenkia jų reputacijai, naujienų agentūrai LETA pareiškė Latvijos maisto įmonių federacijos vadovė Inara Šurė.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Anot jos, ministrės sprendimas yra neapgalvotas ir pakenkė daugelio bendrovių reputacijai, nes į sąrašą pateko ir laikotarpio nuo 2022 metų sausio, t. y. prieš Rusijos invaziją į Ukrainą, duomenų.

„Imta linčiuoti maisto pramonės ir kitų sektorių bendroves, kurios nuo pirmųjų karo dienų nutraukė bendradarbiavimą su Rusija ir Baltarusija ir nedelsdamos nusiuntė į Ukrainą skubios pagalbos krovinius. Jos tai daro iki šiol“, – sakė I. Šurė.

Jos nuomone, itin neatsakinga skelbti statistinius duomenis su įmonių pavadinimais be analizės ir paaiškinimų.

„Galiausiai šimtai vartotojų, pamatę mėgstamos bendrovės pavadinimą, jau nusprendė, kad šio gamintojo produktų nebepirks“, – sakė federacijos vadovė.

Ji tikisi, kad ekonomikos ministerija ir kitos atsakingos institucijos atsižvelgs į paramą, kurią Ukrainai teikia maisto produktų gamintojai, ir „nuodugniai bei analitiškai“ įvertins padėtį.

„Reikia atsižvelgti ir į tai, kad norint perorientuoti verslą ir nusigręžti nuo šalies agresorės bei atsigręžti į kitas šalis reikia laiko, pastangų ir išlaidų“, – pabrėžė I. Šurė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas