Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Filipinuose per gaisrą kelte žuvo 31 žmogus, mažiausiai 7 dingo be žinios

Filipinų pietuose užsidegė keltas, kuriuo plaukė apie 250 keleivių ir įgulos narių, nuskendo arba per gaisrą žuvo 31 žmogus, ketvirtadienį pranešė provincijos gubernatorius.
Filipinų pietuose užsidegė keltas
Filipinų pietuose užsidegė keltas / „AFP“/„Scanpix“

Daugelis išgelbėtų žmonių gaisro metu apimti panikos iššoko iš kelto „MV Lady Mary Joy 3“ ir buvo ištraukti iš jūros pakrančių apsaugos, karinio jūrų laivyno, kito kelto ir vietos žvejų, sakė pietinės Basilano salos gubernatorius Jimas Hatamanas. Ketvirtadienį buvo tęsiami mažiausiai septynių dingusių keleivių paieškos ir gelbėjimo darbai.

Sudegęs keltas buvo nutemptas prie Basilano kranto, kur pakrančių apsaugos darbuotojai ir kiti pareigūnai vėliau keleivių salono ekonominėje dalyje aptiko dar 18 žuvusiųjų, sakė J.Hatamanas. Pasak jo, paieška pačiame kelte dar tęsiama.

„Šios aukos žuvo kelte dėl gaisro“, – sakė J.Hatamanas. Gubernatorius teigė, kad vyksta tyrimas, o aptikti radiniai leidžia manyti, kad laive buvo ir kitų keleivių, neįtrauktų į kelto sąrašą.

Pasak jo, keltas plaukė iš pietinio Zamboangos uostamiesčio į Holo miestą Sulu provincijoje, kai apie vidurnaktį ties Basilanu užsidegė.

Mažiausiai 23 keleiviai buvo sužeisti ir nugabenti į ligonines.

„Kai kuriuos keleivius iš miego pažadino dėl gaisro kilęs triukšmas. Dalis jų iššoko iš laivo“, – telefonu naujienų agentūrai AP sakė J.Hatamanas.

Filipinų salyne nelaimingi atsitikimai jūroje dažni dėl audrų, blogos laivų priežiūros, keltų perpildymo ir netinkamo saugos taisyklių vykdymo, ypač atokiose provincijose.

1987 metų gruodžio mėnesį nuskendo su tanklaiviu susidūręs keltas „Dona Paz“. Per šią didžiausią pasaulyje jūrų katastrofą taikos metu žuvo daugiau kaip 4 300 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas