Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Filmuota medžiaga rodo, kaip Izraelio karys Vakarų Krante nuo stogo nuspiria lavoną

Filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip per Izraelio kariuomenės reidą okupuotame Vakarų Krante karys nuo stogo nuspiria akivaizdžiai negyvą vyrą.
Izraelio kareiviai stumia palestiniečio militantų kūną Qabatiya. / SOCIAL MEDIA / via REUTERS
Izraelio kareiviai stumia palestiniečio militantų kūną Qabatiya. / SOCIAL MEDIA / via REUTERS

Kariuomenė šį įvykį penktadienį pavadino „rimtu incidentu“.

Televizijos AFPTV filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Izraelio karys ketvirtadienį per reidą Kabatijoje, esančioje netoli Džanino, nuspiria lavoną nuo stogo, stebint dar mažiausiai dviem kariams. 

Kabatija yra šiaurinėje okupuoto Vakarų Kranto dalyje, kur kariai nuo rugpjūčio pabaigos rengia plataus masto reidus, per kuriuos, pasak palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos, žuvo dešimtys žmonių.

Izraelio kariuomenė penktadienį pareiškime nurodė, kad keturi kovotojai žuvo per susišaudymą Kabatijoje, o trys žuvo per aviacijos smūgį į automobilį.

Paklausta apie filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip karys spiria lavoną nuo stogo, kariuomenė teigė, kad šis veiksmas prieštarauja jos vertybėms.

„Tai rimtas incidentas, neatitinkantis (Izraelio gynybos pajėgų) vertybių ir lūkesčių, kurių tikimasi iš Izraelio gynybos pajėgų karių. Incidentas tikrinamas“, – sakoma pranešime.

Baltieji rūmai penktadienį apibūdino filmuotą medžiagą kaip „keliančią didelį nerimą“ ir pareiškė, kad pareikalavo Izraelio pasiaiškinimo.

„Mes matėme tą vaizdo įrašą ir manome, kad jis kelia didelį nerimą. Jei pasitvirtintų, kad jis autentiškas, jame aiškiai įžvelgtume bjaurų ir šiurpų profesionalių karių elgesį“, – sakė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas