Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 30 /20:31

Rusijoje suimti du „Islamo valstybė“ pasekėjai, įtariami rengę ataką per Naujuosius metus

Rusijoje pirmadienį buvo suimti du vyrai, įtariami planavę ataką Sankt Peterburge per Naujuosius metus ir prisiekę ištikimybę džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS). Saugumo tarnyba FSB savo tinklalapyje paskelbė, kad du vyrai buvo sulaikyti penktadienį gavus informacijos iš „partnerių amerikiečių“ ir kad abu įtariamieji prisipažino rengę atakas.
Vieno įtariamųjų areštas Sankt Peterburge
Vieno įtariamųjų areštas Sankt Peterburge / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį telefonu padėkojo JAV vadovui Donaldui Trumpui už žvalgybinę informaciją, padėjusią užkirsti kelią atakai antrajame pagal dydį Rusijos mieste.

Vietos teismų spaudos tarnyba po uždaro posėdžio Sankt Peterburge paskelbė, kad teisėjas leido suimti 22-ejų Nikitą Semionovą ir 23-ejų Georgijų Černyšovą.

Vietos naujienų portalas „Fontanka“, remdamasis šaltiniu FSB pranešė, kad tie du asmenys planavo atakas viename miesto centre įsikūrusiame prekybos centre ir katedroje, sulaukiančioje daug turistų. Be to, pranešama, kad jie siuntė IS nuotraukų, kad patvirtintų taikinius.

FSB paskelbtame vaizdo įraše matyti dviejų slaviškos išvaizdos vyrų areštas ir krata jų bute, kuriame buvo amunicijos, peilių, elektros kabelių ir juodų drabužių.

Kaip pranešė naujienų agentūros AFP fotografas, ant vieno iš pirmadienį pasirodžiusių teisme įtariamųjų veido buvo nubrozdinimų.

FSB Rusijos naujienų agentūroms pateiktame vaizdo įraše matyti vienas iš įtariamųjų, kurio veidą dengia kaukė ir kuris arabų kalba prisiekia ištikimybę IS.

Maskva ir Vašingtonas nesutaria daugeliu klausimų, bet reguliariai pabrėžia abipusį ryžtą kovoti su terorizmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius