Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G-20 šalių pareigūnai atvyko į ginčijamą Kašmyrą dalyvauti turizmo susitikime

Į Indijos kontroliuojamą Kašmyro dalį dalyvauti turizmo susitikime, kurį pasmerkė Kinija ir Pakistanas, pirmadienį atvyko 20 šalių grupės delegatai.
Kašmyro regionas Indijoje
Kašmyro regionas Indijoje / „Zuma press“/„Scanpix“

Vėliau pirmadienį numatytas susitikimas yra pirmas svarbus tarptautinis renginys Kašmyre po to, kai 2019 metais Naujasis Delis atėmė iš šio regiono dalinę autonomiją. Indijos pareigūnai tikisi, kad susitikimas parodys, jog prieštaringai vertinami pokyčiai atnešė regionui. pasak jų, taiką ir klestėjimą.

Delegatai aptars tokias temas kaip žaliasis turizmas ir vietovių valdymas. Taip pat numatyti papildomi renginiai apie ekologinį turizmą ir filmų vaidmenį populiarinant turistines vietoves.

Kinija ir Pakistanas pasmerkė renginio organizavimą ginčijamoje teritorijoje.

Dėl Kašmyro, kuriame daugumą sudaro musulmonai, ginčijasi Indija ir Pakistanas. Abi šalys nuo pat nepriklausomybės paskelbimo prieš 75 metus pretenduoja į visą Kašmyrą.

Indijos kontroliuojamoje dalyje, kur dešimtmečius vyksta neramumai siekiant nepriklausomybės arba susijungimo su Pakistanu, jau žuvo dešimtys tūkstančių civilių, karių ir Kašmyro sukilėlių.

Praėjusią savaitę policija pranešė, kad buvo sustiprintas saugumas „siekiant išvengti bet kokios teroristinio išpuolio tikimybės per Didžiojo dvidešimtuko (G-20)“ susitikimą – pirmąjį diplomatinį renginį šioje teritorijoje nuo 2019 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas