Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Conte: birželio 24-ąją nebus patvirtintas bendras pareiškimas dėl migrantų

Italijos premjeras Giuseppe Conte po pokalbio su Vokietijos kanclere Angela Merkel ketvirtadienį pareiškė, kad siūlytas Europos Sąjungos lyderių bendro pareiškimo dėl migrantų projektas, kurį planuota patvirtinti per šios savaitės pabaigoje įvyksiantį posėdį, bus atidėtas neribotam laikui dėl „nesusipratimo“.
Giuseppe Conte – naujasis Italijos premjeras
Giuseppe Conte: birželio 24-ąją nebus patvirtintas bendras pareiškimas dėl migrantų / „Scanpix“/AP nuotr.

„Su manimi ką tik susisiekė kanclerė Angela Merkel, sunerimusi, kad aš galiu praleisti sekmadienio susitikimą dėl migracijos Briuselyje. Kanclerė pareiškė, kad įvyko „nesusipratimas“. Vakar pasiūlytas pareiškimo teksto projektas bus atidėtas“, – parašė italų premjeras savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Buvo tikimasi, kad per birželio 24-ąją Briuselyje vyksiantį dalies ES lyderių susitikimą bus patvirtintas bendras pareiškimas dėl migrantų krizės. Išvakarėse paskelbtame jo projekte siūlyta paraginti visus migrantus grįžti į tas Europos šalis, į kurias jie pirmiausia atvyko ir užsiregistravo.

Tai galėtų lemti ženklų pabėgėlių skaičiaus padidėjimą prie Viduržemio jūros įsikūrusiose šalyse, ypač Italijoje, kur atplaukia daugiausiai laivų su nelegaliais migrantais iš Afrikos.

Kiek anksčiau G.Conte pareiškė, kad dėl tokios galutinio pareiškimo formuluotės jis ketina nedalyvauti sekmadienio posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas