Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Nausėda į Sakartvelo nepriklausomybės dienos minėjimą nevyks – vizitą suplanavo birželį

Į Sakartvelo nepriklausomybės dienos minėjimą gegužės 26 dieną pakviestas prezidentas Gitanas Nausėda jame nedalyvaus. Prezidento patarėja tikina, kad jau anksčiau buvo suplanuota, jog G.Nausėda į šią politinės krizės krečiamą valstybę vyks birželį.
Salome Zurabišvili ir Gitanas Nausėda
Salome Zurabišvili ir Gitanas Nausėda / Lietuvos respublikos prezidento kanceliarijos/Justino Auškelio nuotr.

„Prezidentas Sakartvele lankysis birželio 10-12 dienomis, jo vizitas buvo suderintas iš anksto. Prezidentas susitiks su prezidente Salome Zurabišvili, parlamento ir vyriausybės atstovais, lankysis prie okupuotų teritorijų“, – 15min sakė prezidento patarėja Asta Skaisgirytė.

Pasak jos, vizito tikslas – išreikšti paramą Sakartvelo euroatlantinei integracijai.

„Taip pat kalbėtis apie vidinę situaciją, paskatinti demokratinius pokyčius, kurių, tikime, Sakartvelas siekia. Pozicija ir opozicija turi dirbti besiremdamos europietiškomis normomis, turėti europietiško lygio diskusiją. Prezidentas atliks tarpininko vaidmenį“, – teigė A.Skaisgirytė.

Sakartvele politinė krizė kilo po spalį įvykusių parlamento rinkimų, kuriuos opozicinės partijos vadina suklastotais.

Po rinkimų opozicijos parlamentarai atsisakė užimti savo vietas naujajame parlamente ir ėmė rengti masinius protestus, reikalaudami pirmalaikių rinkimų.

Krizė dar labiau paaštrėjo vasarį, kai policija per reidą jo būstinėje areštavo Vieningojo nacionalinio judėjimo (VNJ) lyderį Nikanorą Meliją. Reidas buvo atliktas dėl 2019 metų birželio 20-osios neramumų Tbilisyje, kai šimtai opozicijos šalininkų bandė įsiveržti į parlamentą.

Europos demokratijos fondui (European Endowment for Democracy) Europos Sąjungos vardu gegužę už N.Meliją sumoėjus 40 tūkst. larių (9 668 eurų) užstatą, jis buvo paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus