Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gaisro nuniokotas krovininis laivas atvilktas į Nyderlandų uostą

Prie Nyderlandų krantų užsidegęs krovininis laivas su automobiliais ketvirtadienį, praėjus daugiau nei savaitei nuo gaisro pradžios, buvo atvilktas į šiaurinį šalies uostą, siekiant užkirsti kelią ekologinei katastrofai.
Apdegęs laivas
Apdegęs laivas / „AP“/„Scanpix“

Laivas „Fremantle Highway“ iš laikinos vietos atplukdytas į Emshaveno uostą. Vietos žiniasklaidos paskelbtose nuotraukose matyti, kaip vilkikai tempia apdegusį laivą į uostą.

Vienas jūreivis mirė po to, kai jis ir kiti 22 įgulos nariai buvo išgelbėti iš degančio laivo, plaukiojančio su Panamos vėliava ir gabenusio daugiau nei 3 700 transporto priemonių. Gaisras kilo prie Nyderlandų krantų liepos 25 dieną.

„Galiu patvirtinti, kad laivas atplaukė į Emshaveną“, – naujienų agentūrai AFP sakė regioninės saugos institucijos atstovė Jente Wieldraaijer.

Gaisras sukėlė grėsmę netoliese esančiam ekologiškai jautriam Vadenzės įlankos salynui – Nyderlanduose, Vokietijoje ir Danijoje esančiai teritorijai, įtrauktai į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Nors kelias dienas situacija iš esmės buvo kontroliuojama, dėl prastų oro sąlygų Šiaurės jūroje kilo papildomų nuogąstavimų, kad į uostą velkamame laive gali įvykti naftos nuotėkis arba kad laivas net gali nuskęsti.

„Fremantle Highway“ anksčiau buvo už 16 km į šiaurę nuo Schirmonikogo ir Amelando salų, kur buvo velkamas sekmadienį ir pirmadienį.

Visos kelionės metu šalia laivo buvo valtis, skirta išsiliejusiai naftai rinkti.

Gaisro priežastis lieka neaiški, nors laivo savininkas teigė, kad jį galėjo sukelti viena iš laive buvusių elektrinių transporto priemonių.

Japonijoje įsikūrusios įmonės „K Line“ duomenimis, jos krovininis laivas gabeno 3 783 naujus automobilius, įskaitant 498 elektromobilius.

Dėl kilusio gaisro kai kurie įgulos nariai buvo priversti šokti už borto. Dauguma jų jau išleisti iš ligoninės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas