Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
16:44 /17:38

Gazos gelbėtojai: per dvi savaites Izraelio puolimo šiaurėje žuvo daugiau kaip 400 žmonių

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra šeštadienį pranešė, kad per pastarąsias dvi savaites šios palestiniečių teritorijos šiaurėje per karinį puolimą, kuriuo, kaip teigia Izraelis, siekiama užkirsti kelią „Hamas“ kovotojams persigrupuoti, žuvo daugiau kaip 400 palestiniečių.
OMAR AL-QATTAA / AFP
OMAR AL-QATTAA / AFP

Spalio 6 dieną Izraelio kariuomenė pradėjo plataus masto oro ir sausumos puolimą, nukreiptą prieš šiaurinę Gazos Ruožo dalį. Nuo tada ji sustiprino apgultį, dėl kurios dešimtys tūkstančių žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Nuo spalio 6 dienos, „kai okupacinė kariuomenė pradėjo karinę operaciją, iš įvairių taikiniais tapusių rajonų Gazos Ruožo šiaurėje, įskaitant Džabaliją ir jos stovyklą, Beit Lahiją ir Beit Hanūną, radome daugiau kaip 400 kankinių palaikus“, naujienų agentūrai AFP sakė Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas).

„Dėl nuolatinio apšaudymo Džabalijos gatvėse išmėtyta dešimtys kūnų“, – pridūrė jis.

Izraelio kariuomenės spaudos departamentas, su kuriuo susisiekė AFP, teigė, kad „tikrina“ šiuos pranešimus.

M. Bassalas sakė, kad iki penktadienio per Izraelio operaciją žuvo 386 žmonės.

„Be to, per žudynes Džabalijoje žuvo 33 kankiniai. Taigi, iš viso šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje žuvo daugiau kaip 400 kankinių“, – pareiškė jis, turėdamas omenyje Izraelio oro smūgį Džabalijos pabėgėlių stovyklai naktį į šeštadienį.

M. Bassalas sakė, kad tarp žuvusiųjų yra moterų, vaikų ir pagyvenusių žmonių.

„Yra nemažai pagalbos prašymų iš šeimų, bombarduojamų Džabalijos stovykloje... tačiau mūsų komandoms sunku pasiekti bombarduojamas vietas“, – kalbėjo M. Bassalas.

Keliose vietovėse nutrūko telefono ir interneto ryšys, todėl gelbėjimo komandoms sunku pasiekti tuos, kuriems reikia pagalbos.

„Tai varžo piliečių galimybes susisiekti su mūsų komandomis ir kitomis medicinos tarnybomis“, – pridūrė M. Bassalas.

Spalio 6 dieną Izraelio kariuomenė pradėjo intensyvų Džabalijos puolimą, kurį vėliau išplėtė į kitus šiaurinės Gazos Ruožo rajonus, teigdama, kad „Hamas“ šioje teritorijoje persigrupuoja.

Iki šiol kariuomenė teigė, kad per šią operaciją, dėl kurios, kaip perspėjo pagalbos agentūros, teritorijoje kilo naujos humanitarinės krizės grėsmė, žuvo „dešimtys teroristų“.

„Džabalijos rajone IDF kariai likvidavo kelis teroristus per artimus susirėmimus ir IAF (oro pajėgų) smūgius“, – sakoma šeštadienį paskelbtame kariuomenės pareiškime.

Izraelio kariuomenė gina kampaniją šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje, teigdama, kad jos pajėgos taikosi į „teroristus, įsitvirtinusius civilinėse teritorijose“, ir kaltina „Hamas“ neleidžiant gyventojams evakuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito