Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gazos gelbėtojai: per Izraelio smūgį į mokyklą, paverstą prieglauda, žuvo 12 žmonių

Gazos Ruožo civilinės saugos agentūra pranešė, kad antradienį per Izraelio smūgį į mokyklą, paverstą prieglauda, žuvo mažiausiai 12 žmonių. 
Hadi Daoud  apaimages/SIPA / Hadi Daoud  apaimages/SIPA
Hadi Daoud apaimages/SIPA / Hadi Daoud apaimages/SIPA

Tuo metu Izraelio kariuomenė tvirtina smogusi „Hamas“ naudotam objektui.

„Mūsų ekipažai iš Mustafa Hafizo mokyklos, į vakarus nuo Gazos miesto, kurią subombardavo Izraelio okupacinė valdžia, ištraukė 12 kankinių“, – naujienų agentūrai AFP nurodė civilinės saugos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas). 

Pasak jo, Gazos Ruože 11-ą mėnesį tęsiantis „Hamas“ ir Izraelio karui, mokyklos patalpose prieglobstį rado tūkstančiai perkeltųjų palestiniečių. 

Izraelio kariuomenė nurodė, kad į pastatą taikytasi, nes jame buvo įsikūręs islamistų grupuotės „Hamas“ vadovavimo ir kontrolės centras.

„Hamas“ teroristų vadovavimo ir kontrolės centre buvo planuojami ir vykdomi išpuoliai prieš IDF (Izraelio kariuomenės) karius ir Izraelio valstybę“, – sakoma kariuomenės išplatintame pranešime. 

Pranešime priduriama, kad buvo suduoti tikslūs smūgiai mokyklos pastate veikusiems „Hamas“ kovotojams. 

Anksčiau M. Bassalas nurodė, kad per smūgį, kuris, jo teigimu, pataikė į antrąjį mokyklos pastato aukštą, žuvo septyni žmonės ir 15 buvo sužeisti.

Naujausio žuvusiųjų skaičiaus neįmanoma nepriklausomai patikrinti.

Naujienų agentūros AFP nuotraukose matyti, kad mokykla virto griuvėsiais, o po smūgio iš jos pabėgo daugybė palestiniečių vyrų ir moterų, daugelis jų nešė rankose vaikus.

Pastarosiomis savaitėmis Izraelio kariuomenė smogė kelioms mokykloms Gazos Ruože, daugiausia Gazos mieste, kaltindama jas, kad jose įsikūrusios „Hamas“ vadavietės, tačiau islamistų grupuotė tai neigia.

Anksčiau šį mėnesį kariuomenė smogė vienai mokyklai Gazos mieste, kur, civilinės gynybos agentūros duomenimis, žuvo 93 palestiniečiai, o kariuomenė teigė, kad žuvo 31 kovotojas.

Nuo spalio 7 dienos, kai palestiniečių kovotojai užpuolė pietų Izraelį, prasidėjus Izraelio ir „Hamas“ karui, dešimtys tūkstančių perkeltųjų asmenų rado prieglobstį mokyklose.

Per tą išpuolį Izraelyje žuvo 1 199 žmonės, daugiausia civiliai, praneša AFP, remdamasi oficialiais Izraelio duomenimis.

„Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant kelias dešimtis Izraelio kariuomenės žuvusiais laikomų įkaitų.

Gazos Ruožo sveikatos ministerija, kuri nepateikia informacijos, kiek žuvo civilių ir kiek – kovotojų, nurodo, kad bendras žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 40 173.

JT žmogaus teisių biuro duomenimis, dauguma žuvusiųjų Gazoje yra moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas