Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra: per Izraelio smūgį į mokyklą žuvo 3 žmonės

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra pranešė, kad šeštadienį per Izraelio aviacijos smūgį į mokyklą, paverstą prieglauda, žuvo mažiausiai trys žmonės, o Izraelio kariuomenė pranešė, kad smogė „Hamas“ vadavietei.
OMAR AL-QATTAA / AFP
OMAR AL-QATTAA / AFP

„Trys kankiniai ir daugiau kaip 20 sužeistųjų buvo ištraukti po to, kai Izraelio karo lėktuvas paleido dvi raketas į maldos kambarį ir klasę Šeicho Radvano rajone Gazos miesto šiaurėje esančioje Amr Ibn al-Aso mokykloje, kurioje buvo radę prieglobstį pabėgėliai“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas).

Izraelio kariuomenė nurodė sudavusi „tikslų smūgį“ į mokyklą.

Smūgis buvo nukreiptas į „teroristus, kurie veikė „Hamas“ vadovavimo ir kontrolės centre... įsikūrusiame komplekse, kuriame anksčiau veikė Amr Ibn al-Aso mokykla“, sakoma kariuomenės pareiškime.

Pastarosiomis savaitėmis Izraelio kariuomenė smogė kelioms mokykloms Gazos Ruože, daugiausia Gazos mieste, kaltindama jas, kad jose įsikūrusios „Hamas“ vadavietės, tačiau islamistų grupuotė tai neigia.

Nuo karo Gazos Ruože pradžios prieglobstį mokyklose rado dešimtys tūkstančių perkeltųjų asmenų.

Karas Gazoje prasidėjo „Hamas“ spalio 7 dieną surengtu išpuoliu, per kurį žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, rodo AFP duomenys, pagrįsti oficialiais Izraelio skaičiais.

„Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių apie šimtas, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant kelias dešimtis Izraelio kariuomenės žuvusiais laikomų įkaitų.

Per Izraelio karinę kampaniją prieš „Hamas“ Gazos Ruože jau žuvo mažiausiai 40 939 žmonės, skelbia šios palestiniečių teritorijos sveikatos apsaugos ministerija. 

Pasak Jungtinių Tautų žmogaus teisių biuro, dauguma žuvusiųjų yra moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi