Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:54 /15:20

Gazos Ruožo pareigūnai: per Izraelio smūgį pabėgėlių stovyklai žuvo 17 žmonių

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra pranešė, kad antradienį per Izraelio smūgį centrinėje šios palestiniečių teritorijos dalyje esančiai pabėgėlių stovyklai žuvo mažiausiai 17 žmonių.
- / AFP
- / AFP

„Civilinės gynybos komandos iš trijų aukštų Abdul Hadi (Abdul Hadžių) šeimos namo, kurį susprogdino iš (Izraelio) karo lėktuvo į Bureidžo pabėgėlių stovyklą centrinėje Gazos Ruožo dalyje paleista raketa, ištraukė 17 kankinių, įskaitant vaikus, ir dar kelis sužeistuosius“, – pareiškime sakė Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas).

M. Bassalas nurodė, kad nužudytųjų ir sužeistųjų kūnai buvo nugabenti į ligoninę „al Awda“ Nuseirato pabėgėlių stovykloje ir „Al Aksos kankinių“ gydymo įstaigą Deir el Balache. 

Ligoninės „al Awda“ medikai patvirtino aukų skaičių. 

M. Bassalas anksčiau naujienų agentūrai AFP teigė, kad nuo ankstyvo antradienio ryto Gazos Ruožo centrinę ir šiaurinę dalis sudrebino keli antskrydžiai.

Liudininkai ir gelbėtojai taip pat pranešė, kad Izraelis tęsė karines operacijas Džabalijoje, kur pastarosiomis dienomis kariai pradėjo antžeminį puolimą.

Per pastarąją dieną Izraelio pajėgos per antskrydžius Džabalijoje nukovė „maždaug 20 teroristų“, sakoma kariuomenės pareiškime ir priduriama, kad kariai taip pat sunaikino tame rajone esančią ginklų saugyklą.

Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad jos pajėgos apsupo Džabalijos rajoną Gazos Ruožo šiaurėje, reaguodamos į požymius, kad „Hamas“, nepaisant beveik metus trukusių smūgių ir kovų, bando atkurti savo operatyvinius pajėgumus.

Tačiau pastaraisiais mėnesiais kariai sugrįžo į kelias palestiniečių teritorijos vietoves, kuriose anksčiau vykdė operacijas prieš „Hamas“, ir suprato, kad „Hamas“ persigrupuoja.

Atskirame pareiškime kariuomenė paskelbė, kad nukovė tris „Hamas“ kovotojus, dalyvavusius 2023 metų spalio 7-osios išpuolyje.

Jie žuvo per rugsėjo 30 dieną surengtą antskrydį, per kurį buvo smogta mokyklai Daradž Tufos rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas