Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gazos Ruožo pareigūnai sako aptikę 50 žmonių palaikus, palaidotus ligoninės teritorijoje

Gazos Ruožo civilinė gynyba pranešė, kad sekmadienį sveikatos apsaugos darbuotojai pietiniame Kan Juniso mieste esančios ligoninės teritorijoje aptiko mažiausiai 50-ies žmonių palaidotus kūnus. Anot civilinės gynybos, tai atliko Izraelio pajėgos.
- / AFP
- / AFP

Izraelio kariuomenė teigė tikrinanti šiuos pranešimus.

Naujienų agentūrai AFP pateiktame pareiškime civilinės gynybos agentūra teigė, kad žmonių palaikai buvo aptikti Nasero medicinos komplekso kieme.

„Nasero medicinos komplekso viduje yra Izraelio okupanto iškastos masinės kapavietės [...] Buvome sukrėsti, kai vakar vienoje iš duobių aptikome 50 kankinių kūnus“, – AFP sakė civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas.

„Šiandien tęsiame paieškos operaciją ir laukiame, kol bus ekshumuoti visi kapai, kad galėtume pateikti galutinį kankinių palaikų skaičių“, – nurodė jis.

Jis teigė, kad kai kurie žuvusieji patyrė žiaurius kankinimus.

„Kai kurie palaikai buvo be drabužių, o tai tikrai patvirtina, kad aukos buvo kankinamos ir išnaudojamos“, – sakė M.Bassalas.

Vasario viduryje ligoninės rajone vyko intensyvūs mūšiai, o kovo 26-ąją ją apsupo Izraelio tankai bei šarvuočiai.

Atskirame pareiškime sekmadienį palestiniečių grupuotė „Hamas“ nepripažino padariusi tai, kas, jos teigimu, buvo „masinė kapavietė, kurioje buvo žmonės, šaltakraujiškai nužudyti ir kariniais buldozeriais palaidoti ligoninės kieme“.

Grupuotė teigė, kad ten rasta daugiau kaip 50 kūnų.

Keletą kūnų, suvyniotų į baltas drobules, vėliau atsiėmė giminaičiai, sakė AFP fotografas. Jis pranešė, kad sekmadienį civilinės gynybos darbuotojai kieme ekshumavo šiuos palaikus.

Izraelio puolimas neaplenkė Gazos Ruožo ligoninių, kariškiams kaltinant „Hamas“, kad šiomis įstaigomis naudojamasi kaip vadavietėmis, ir kad jose laikomi įkaitai, pagrobti per spalio 7-osios išpuolį.

Balandžio pradžioje Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pranešė, kad didžiausia palestiniečių teritorijos ligoninė „Al Shifa“ Gazos mieste dėl Izraelio apgulties praėjusį mėnesį virto pelenais ir toje vietoje liko tik „tuščias kiautas“ su daugybe mirusiųjų palaikų.

Į nuniokotą įstaigą patekę PSO darbuotojai aprašė siaubingus vaizdus – kūnai buvo tik iš dalies palaidoti, iš žemės kyšojo jų galūnės bei tvyrojo yrančių palaikų smarvė.

Žydų valstybė vykdo plataus masto karinį puolimą prieš „Hamas“ kovotojus Gazos Ruože nuo spalio 7 dieną jų surengto išpuolio prieš pietų Izraelio bendruomenes.

AFP duomenys, kurie pagrįsti oficialiais Izraelio skaičiavimais, rodo, kad per precedento neturintį išpuolį žuvo 1 170 žmonių, izraeliečių ir užsieniečių.

Per išpuolį taip pat buvo pagrobta apie 250 žmonių, iš kurių 129 tebėra nelaisvėje, įskaitant 34, kurie Izraelio kariuomenės teigimu yra jau žuvę.

Izraelio atsakomojo puolimo metu Gazos Ruože iki šiol žuvo 34 097 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, rodo „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas