Sportas gyvai

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija: karo metu žuvo 37 877 žmonės

Gazos Ruožas, Palestiniečių teritorijos, birželio 30 d. (AFP-BNS). Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad per daugiau nei aštuonis mėnesius trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 37 877 žmonės.
Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija: karo metu žuvo 37 877 žmonės / Jehad Alshrafi / AP
Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija: karo metu žuvo 37 877 žmonės / Jehad Alshrafi / AP

Ministerijos pranešime teigiama, kad per pastarąją parą žuvo mažiausiai 43 žmonės, ir priduriama, kad nuo karo pradžios, kai „Hamas“ kovotojai spalio 7 dieną užpuolė Izraelį, Gazos Ruože buvo sužeisti 86 969 žmonės.

Remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, per tą išpuolį Izraelyje žuvo 1 194 žmonės, daugiausia civiliai gyventojai.

„Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant apie 40 Izraelio kariuomenės laikomų žuvusiais.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

Sekmadienį Gazos miesto Šudžajos rajone ketvirtą dieną vyko smarkūs mūšiai ir buvo vykdomas bombardavimas, praėjus ilgiems mėnesiams po to, kai Izraelio kariuomenė paskelbė, kad „Hamas“ vadavietė šiame šiauriniame rajone išardyta.

Dešimtys tūkstančių palestiniečių pabėgo iš nuniokoto rajono, kuriame Izraelio kariuomenė teigė kovojusi su „Hamas“ ir „Islamo džihado“ kovotojais.

Kariuomenė pranešė, kad per pastarąją parą kariai „likvidavo kelis teroristus, surado ginklų ir surengė tikslingus reidus į užminuotus kovinius kompleksus“, o oro pajėgos „smogė dešimtims“ kovotojų infrastruktūros objektų.

Taip pat pranešta apie susirėmimus centrinėje Gazos Ruožo dalyje ir pietiniame Rafache.

Prieš savaitę Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pareiškė, kad „intensyvus kovų su „Hamas“ etapas artėja prie pabaigos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius