Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 31 /16:16

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija: karo metu žuvo mažiausiai 32 782 žmonės

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį pranešė, kad per daugiau nei penkis mėnesius trunkantį Izraelio ir palestiniečių kovotojų karą šioje teritorijoje žuvo mažiausiai 32 782 žmonės.
Abdel Kareem Hana / AP
Abdel Kareem Hana / AP

Per pastarąją parą žuvo mažiausiai 77 žmonės, sakoma ministerijos pranešime ir priduriama, kad nuo karo pradžios, kai spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai užpuolė Izraelį, Gazos Ruože buvo sužeisti 75 298 žmonės.

Sekmadienį Kaire, Egipto valstybinės televizijos teigimu, atnaujinamos Izraelio ir „Hamas“ derybos dėl paliaubų, kol Gazos Ruožą toliau siaubė mirtini oro smūgiai.

Siekiant palengvinti 2,4 mln. Gazos Ruožo gyventojų kančias, iš netoliese esančio Kipro išplaukė dar vienas pagalbos laivas, kuris, kaip nedidelės flotilės dalis, atgabeno 400 tonų maisto produktų.

Gazos Ruože, kurio didžiuliai plotai virto griuvėsiais nusėta dykra, smarkūs mūšiai drebino kelių teritorijos ligoninių apylinkes.

Beprecedentis „Hamas“ išpuolis spalio 7-ąją Izraelyje, oficialiais duomenimis, pareikalavo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių, gyvybių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 33 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

Tuo tarpu Jungtinės Valstijos vis labiau kritikuoja Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų) dėl žūčių Gazos Ruože skaičiaus, baisaus maisto trūkumo ir Izraelio planų plėsti antžeminį puolimą prieš „Hamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas