Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
07 07 /09:08

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija: per smūgį mokyklai žuvo 16 žmonių

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per Izraelio smūgį į mokyklą, kurioje slėpėsi perkeltieji asmenys, žuvo 16 žmonių.
Izraelis nukreipė ataką į Gazos UNRWA sandėlį. / Omar Ashtawy / ZUMAPRESS.com
Izraelis nukreipė ataką į Gazos UNRWA sandėlį. / Omar Ashtawy / ZUMAPRESS.com

Izraelio kariuomenė nurodė, kad jos orlaiviai nusitaikė į teroristus, veikiančius aplink „al Jawni“ mokyklą Nuseirate, centrinėje Gazos Ruožo dalyje.

Islamistų judėjimas šį išpuolį pavadino „naujomis žudynėmis ir nusikaltimu, kurį šis nusikalstamas priešas įvykdė vykdydamas genocido karą prieš mūsų palestiniečių tautą“. „Hamas“ ministerija teigė, kad dar 50 sužeistųjų buvo išvežti į ligoninę.

Izraelio kariuomenė pareiškime sakė, kad „smogė keliems teroristams, veikusiems statiniuose, esančiuose UNRWA [Jungtinių Tautų agentūros palestiniečiams remti] al Jawni mokyklos teritorijoje“.

„Ši vieta buvo slėptuvė ir funkcinė infrastruktūra, iš kurios buvo rengiami ir vykdomi išpuoliai prieš Gazos Ruože veikiančius IDF [Izraelio gynybos pajėgų] karius“, – pridūrė ji ir pabrėžė, kad buvo imtasi priemonių siekiant sumažinti pavojų nukentėti civiliams gyventojams.

„Hamas“ vyriausybės spaudos tarnyba teigė, kad mokykloje prieglobstį rado 7 tūkst. žmonių.

Anksčiau medikai pranešė, kad per smūgį į namą Nuseirate žuvo 10 žmonių, įskaitant tris žurnalistus.

UNRWA pranešė, kad du jos darbuotojai žuvo per smūgį centrinėje Gazos Ruožo dalyje esančiame Bureidžo mieste. Šiame rajone agentūra turi didelį maisto sandėlį.

„Gazos ruože visiškai nėra saugios vietos“, – sakė civilinės gynybos atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas).

Karas prasidėjo spalio 7-osios „Hamas“ išpuoliu Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai.

„Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 42 Izraelio kariuomenės laikomus žuvusiais.

Remiantis „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąjį puolimą žuvo mažiausiai 38 098 žmonės, taip pat daugiausia civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams