Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gelbėtojai: Gazos Ruože per smūgį į mokyklą, paverstą prieglauda, žuvo 15 žmonių

Gazos Ruožo civilinės gynybos gelbėtojai pranešė, kad ketvirtadienį per Izraelio smūgį į mokyklą, paverstą prieglauda, žuvo mažiausiai 15 žmonių. 
EYAD BABA / AFP
EYAD BABA / AFP

Tuo tarpu Izraelio kariuomenė teigė smogusi palestiniečių kovotojų organizacijos „Hamas“ vadavietei. 

Didžioji dauguma iš 2,4 mln. Gazos Ruožo gyventojų per beveik metus trunkantį karą bent kartą buvo priversti persikelti kitur. Daugelis perkeltųjų ieško prieglobsčio mokyklų pastatuose. 

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas) nurodė, kad Izraeliui apšaudžius mokyklą Džabalijos stovykloje Gazos Ruožo šiaurėje 15 žmonių, įskaitant vaikus ir moteris, žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti, kai kurie iš jų – sunkiai.

Anksčiau jis sakė, kad per incidentą žuvo septyni žmonės. 

Tuo metu Izraelio kariuomenė pranešė sudavusi „tikslius smūgius“„Hamas“ kovotojams, veikusiems mokyklos teritorijoje. 

Naujienų agentūra AFP kol kas negalėjo patvirtinti, kas konkrečiai buvo taikinys. Be to, Izraelio kariuomenės paskelbtame pareiškime nepateikta informacijos apie aukas. 

Ketvirtadienį „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbtais duomenimis, per beveik metus trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 41 534 žmonės, dauguma jų – civiliai. 

Remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, per karą išprovokavusį „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civiliai gyventojai.

„Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių apie šimtas, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant kelias dešimtis Izraelio kariuomenės žuvusiais laikomų įkaitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas