Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
14:14 /18:28

Gazos Ruože per smūgį į mokyklą, paverstą prieglauda, žuvo 21 žmogus

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per Izraelio smūgį Gazos mieste esančioje mokykloje, paverstoje prieglauda, atnaujintais duomenimis, žuvo 21 žmogus. Izraelio kariuomenė teigė, kad taikėsi į islamistų grupuotės „Hamas“ kovotojus.
Gelbėtojai Gazos Ruože pranešė apie 17 aukų per smūgį į mokyklą / Dawoud Abu Alkas / REUTERS
Gelbėtojai Gazos Ruože pranešė apie 17 aukų per smūgį į mokyklą / Dawoud Abu Alkas / REUTERS

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas) pranešė, kad buvo rastas 21 žmogaus kūnas, tarp kurių yra „13 vaikų ir šešios moterys“, iš kurių viena buvo nėščia.

Anot jo, Gazos mieste „per Izraelio bombardavimą Zaituno mokykloje C sužeista apie 30 žmonių, įskaitant devynis vaikus, (kuriems reikėjo) amputuoti galūnes“. Apie 30 sužeistųjų skelbia ir Sveikatos apsaugos ministerija.

M. Bassalas pažymėjo, kad mokykloje prieglobsčio ieškojo tūkstančiai perkeltųjų asmenų.

Izraelio kariuomenė pareiškime nurodė, kad oro pajėgos „sudavė tikslų smūgį teroristams, veikusiems viename „Hamas“ valdymo ir kontrolės centre Gazos mieste“.

Kariuomenė teigė, kad taikinys buvo Falos mokykloje, kuri yra greta Zaituno mokyklos pastatų.

Įvykio vietoje buvęs naujienų agentūros AFP reporteris sakė, kad pataikyta į Zaituno mokyklą C.

Liudininkai pasakojo, kad prieš ataką ten buvo susirinkę našlaičiai, kurie turėjo gauti vietos nevyriausybinės organizacijos humanitarinę paramą.

Izraelio kariuomenė nepateikė žuvusiųjų skaičiaus, tačiau teigė, kad „buvo imtasi daugybės priemonių, kad būtų sumažinta rizika, jog nukentės civiliai gyventojai, įskaitant tikslios amunicijos naudojimą, stebėjimą iš oro ir papildomą žvalgybą“.

Besitęsiantys smūgiai

Tai buvo naujausias iš eilės Izraelio smūgių į mokyklų pastatus, kuriuose gyvena perkeltieji Gazos Ruožo gyventojai.

Rugsėjo 11 dieną suduotas smūgis Jungtinių Tautų valdomai mokyklai Gazos Ruožo centre sukėlė tarptautinį pasipiktinimą po to, kai JT agentūra palestiniečiams remti (UNRWA) pranešė, kad tarp 18 žuvusiųjų yra šeši jos darbuotojai.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per vienuolika mėnesių besitęsiantį Izraelio ir „Hamas“ karą šioje palestiniečių teritorijoje jau žuvo mažiausiai 41 391 žmogus.

Ministerijos pranešime teigiama, kad per pastarąsias tris paras žuvo 119 žmonių.

Pareigūnai nurodė, kad nuo karo pradžios, kai „Hamas“ kovotojai spalio 7 dieną užpuolė Izraelį, Gazos Ruože buvo sužeista 95 760 žmonių.

Remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, per „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civiliai gyventojai.

„Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių apie šimtas, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant kelias dešimtis Izraelio kariuomenės žuvusiais laikomų įkaitų.

Dėl karo Gazos Ruože kilo humanitarinė krizė, o beveik visi iš 2,4 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus ir kenčia nuo maisto stygiaus, taip pat sunaikinta didžioji dalis teritorijos gyvenamosios ir sveikatos priežiūros infrastruktūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas