Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 15

Giedrius Petkevičius: Ar Ukrainos pajėgų puolimas yra sėkmingas?

Jeigu užduosime klausimą apie Ukrainos kontrpuolimo (ne) sėkmę, programuodami save „taip/ne“ atsakymui, patirsime nusivylimą, psichologijos terminais kalbant „frustraciją“.
Zaporižė po rusų oro atakos
Zaporižė po rusų oro atakos / Nuotr. iš „Wikipedia“

O juk psichologija teigia, kad išaukštintų lūkesčių palydovas – noras įtikti, patikti kitiems. Jeigu ukrainiečiai vadovausis būtent tokiomis nuostatomis, stengsis pateisinti Vakarų karines investicijas į pačių Vakarų saugumą ir „atsiskaityti“ už pagalbą karinėmis sėkmėmis, skaudžiai kentės mūšių laukuose, gali prarasti karinę iniciatyvą ar net patirti pralaimėjimą.

Suprantama, nei Vakarų kariškiai, nei visuomenės, nekalbant jau apie ukrainietiškąją, to nenori. Visgi, greito informacinio vartojimo amžiuje nepaliaujamai keliamas klausimas – „tai kada ukrainiečiai laimės?“

Pamiršęs vos prieš metus atsiradusią trapią viltį apie pergalę, eilinis civilis tiesiog klausia – „kada bus išlaisvinta visa Ukrainos teritorija, kada Rusijos Federacijos pajėgos patirs, pageidautina, triuškinantį pralaimėjimą?“. Apie tokio mąstymo spragas bei praktinius ukrainiečių puolimo niuansus skaitykite toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas