Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ginkluoti asmenys užpuolė Nigerijos traukinių stotį ir pagrobė daugiau nei 30 žmonių

Nigerijoje ginkluoti asmenys užpuolė traukinių stotį, pagrobė apie 30 žmonių, o kažkiek asmenų sužeidė, pirmadienį pranešė policija ir pareigūnai.
Nigerijos vėliava
Nigerijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Žmonių grobimas siekiant gauti išpirką yra didelė problema Nigerijoje, kur ginkluoti asmenys ne kartą didelėmis grupėmis užpuldinėjo ir grobė žmones, daugiausia šiaurės vakarinėse ir centrinėse valstijose.

Išpuolis traukinių stotyje pietvakarinėje Edo valstijoje, esančioje už 360 km į rytus nuo Lagoso, įvyko šeštadienio vakarą.

Prieš pagrobdami keleivius, kurie laukė traukinio į Varį pietinėje Deltos valstijoje, ginkluoti vyrai pradėjo šaudyti, sakoma policijos pranešime vietos žiniasklaidai.

Edo valstijos informacijos komisaras Chrisas Nehikhare naujienų agentūrai AFP sakė, kad pagrobti 32 žmonės.

Pasak jo, policijai ir vietos medžiotojams sekant likusius belaisvius, vienam asmeniui pavyko pabėgti, todėl pagrobtųjų skaičius sumažėjo iki 31.

„Teritorija aptverta. Miškus pažįstame geriau nei jie“, – sakė Ch.Nehikhare.

Praėjusių metų kovo mėnesį per vieną iš didelio atgarsio sulaukusių išpuolių ginkluoti asmenys susprogdino bėgius ir užpuolė traukinį, važiavusį iš sostinės Abudžos į šiaurės vakarų Kadūnos miestą.

Tąkart žuvo aštuoni žmonės, dar kelios dešimtys buvo pagrobti. Traukinių eismas atnaujintas tik po aštuonių mėnesių, kai buvo paleisti paskutiniai įkaitai.

Kitą mėnesį po rinkimų prezidentas Muhammadu Buhari atsistatydins, o nesaugumas bus pagrindinis iššūkis tam, kas šiame poste pakeis buvusį kariuomenės vadą.

Kariuomenė kovoja su 13 metų trunkančiu džihadistų sukilimu šiaurės rytuose, banditų grupuotėmis šiaurės vakaruose ir separatistine įtampa šalies pietryčiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas