Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Girtas Rusijos didvyris tapo žudiku: nušovė nepaklusnią merginą, bet veržiasi atgal į frontą

Teismas paskelbė nuosprendį Rusijos didvyrio vardą už Ukrainos užpuolimą gavusiam karininkui, kuris švęsdamas šį apdovanojimą parke nušovė jam nepaklususią merginą. Žudikas nuteistas 11-ai metų kolonijos, tačiau tikisi ne sėdėti, o grįžti žudyti ukrainiečių.
Vladimiras Putinas ir Irekas Magasumovas
Vladimiras Putinas ir Irekas Magasumovas / Stop kadras iš video

Pagal tyrėjų versiją, kaltinamasis šventė Rusijos didvyrio vardo gavimą, susipažino su dviem merginomis, su jomis girtavo – ir staiga vieną iš jų nušovė už tai, kad ši buvo pernelyg įžūli. Pagal kitą versiją, merginą netyčia nužudė jo pavaldinys ir dėl to apkaltino vadą.

Rusijos portalas gazeta.ru praneša, kad Rusijos okupuoto Ukrainos miesto Luhansko karo teismas atėmė Rusijos didvyrio vardą ir 11-ai metų pasiuntė į koloniją neišprovokuotos Rusijos invazijos į Ukrainą dalyvį Ireką Magasumovą. Tai pranešė jo advokatas Konstantinas Jefimovas.

I.Magasumovas buvo pripažintas kaltu dėl nužudymo ir chuliganizmo Prokuratūra reikalavo skirti jam 13 metų laisvės atėmimo bausmę, be to, be didvyrio vardo atimti ir pulkininko leitenanto laipsnį.

Tačiau teismas paliko I.Magasumovui pulkininko leitenanto laipsnį ir neatėmė iš jo trijų ordinų „Už drąsą“, iš kurių vienas buvo gautas už kovinius veiksmus Ukrainoje.

Karininkas turėtų atlikti bausmę griežto režimo kolonijoje. Tačiau jis tikisi kuo greičiau grįžti į frontą ir pasirašyti naują sutartį su kariuomene. K.Jefimovas pabrėžė, kad I.Magasumovas „mano, kad jis naudingesnis fronte“. Dėl šios priežasties gynyba dar nežino, ar apskųs nuosprendį. Rusijos kariuomenė aktyviai verbuoja kalinius į frontą. Jei pasirašo sutartį su kariuomenę, nuo bausmės atleidžiami ir už itin sunkius nusikaltimus kalintys nuteistieji, net žmogžudžiai maniakai.

Dėl ko nužudė merginą?

I.Magasumovas buvo sulaikytas 2023 m. rugpjūtį, praėjus savaitei po to, kai asmeniškai iš prezidento Vladimiro Putino rankų Kremliuje gavo Didvyrio žvaigždę.

Dieną prieš sulaikymą pulkininkas leitenantas apdovanojimą šventė Luhansko centre esančioje kavinėje „Panorama“. Kartu su juo gėrė jo pavaldiniai Arturas Puzankevičius ir Pavelas Jaskevičius. Kavinėje vyrai susipažino su dviem aštuoniolikmetėmis merginomis. Vienas iš 35-erių metų I.Magasumovo draugų pristatė jį merginoms: „Ar nežinote, kas jis? Tai Rusijos didvyris!“

Apie 22.00 val. kavinės personalas paskelbė, kad kavinė uždaroma, ir kompanija, išskyrus A.Puzankevičių, persikėlė į parką. Ten visi kartu toliau gėrė. Vėliau liudininkai prisiminė, kad gyva likusi mergina atrodė tokia girta, kad negalėjo atsakyti į policijos klausimus.

Nužudytoji Darja Kiseliova, susidomėjo I.Magasumovo ginklu. Ji sakė, kad mokosi policijos mokykloje, ir paprašė, kad jis leistų jai pašaudyti. I.Magasumovas sutiko. D.Kiseliova paleido kelis šūvius į butelius, tačiau nežinoma, kas vyko toliau.

„Po gėrimo kartu „herojui“ nepatiko aukos bendravimo būdas. <...> Liudijime minima vienintelė pulkininko leitenanto frazė, dėl kurios neva kilo incidentas: „Kodėl tu tokia įžūli?“ <...> Nusprendęs, kad ji pernelyg įžūli, karininkas šovė merginai į pilvą ir pabėgo“, – tyrimo versiją pateikė dienraštis „Kommersant“.

Mergina galiausiai mirė vietoje. Po nužudymo I.Magasumovas esą gatvėje sutiko kitus kariškius, įsivėlė su jais į konfliktą, atėmė jų visureigį ir grįžo į savo dalinį. Būtent dėl to pulkininkas leitenantas vėliau buvo apkaltintas chuliganizmu.

Kaltę bandė prisiimti pavaldinys

Pats I.Magasumovas teigia kitaip. Esą ginklas buvo ne jo, o P.Jaskevičiaus, bet kavinėje nebuvo kur paslėpti ginklo, todėl jį įdėjo į I.Magasumovo ginklo dėtuvę. Be to, kai jau visi buvo parke ir pašaudė į butelius, vienas pažįstamas paskambino I.Magasumovui pranešė apie konfliktą ir paprašė jo pagalbos. Pulkininkas leitenantas esą išėjo, liepęs ir savo pavaldiniams netrukus grįžti į dalinį.

I.Magasumovo tikinimu, merginą netyčia nušovė P.Jaskevičius, kai užtaisinėjo ginklą.

Kitą dieną P.Jaskevičius atvyko į policiją, atnešė nužudymo įrankį ir parašė prisipažinimą. Tačiau vėliau jis atsiėmė savo parodymus ir davė parodymus prieš savo buvusį vadą. „Kommersant“ rašo, kad P.Jaskevičius persigalvojo po to, kai jam buvo paaiškinta, kokia bausmė jam gresia už žmogžudystę.

I.Magasumovas teisme savo kaltės taip ir nepripažino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius