Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Girtas Vokietijos kapitonas: atimtos automobilio teisės, tačiau ne kapitono

Vokietijos teismas penktadienį nuteisė kapitoną, kuris visiškai girtas plukdė keleivius. Jam skirta 1 200 eurų bauda. Paaiškėjo, kad vyras jau yra teistas, jam atimta teisė vairuoti automobilį, tačiau keltu plukdyti žmonių niekas neuždraudė.
Temidė, teisingumo deivė
Temidė, teisingumo deivė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Girtas kapitonas Kylio kanalu, kuris yra tarp Šiaurės ir Baltijos jūrų, plukdė keleivius keltu. Policija aptiko jį ant kapitono tiltelio su raudono vyno taure rankoje. Dabar jis už tai gavo baudą.

Vandens apsaugos policija nustatė, kad kapitono kraujyje buvo per 4 promiles alkoholio. Kapitonas buvo patikrintas pernai spalį. 

Teisėjas įvertino tokį alkoholio kiekį kaip „velniškai didelį, normalus žmogus nuo tokio kiekio gulėtų po stalu“, – sakė teisėjas. Jis pabrėžė, kad laimei, niekas nenukentėjo, tačiau galima įsivaizduoti, kas galėjo nutikti. Kapitonas plukdė rytiniu keltu tarp dviejų uostų keleivius, automobilius, dviratininkus.

Vienas keleivių pranešė policijai, kad keltas buvo labai grubiai švartuojamas ir darė keistus manevrus. Policijai užlipus ant tiltelio nuo kapitono sklido alkoholio kvapas. Po medicinių tyrimų 51-erių metų portugalas medikams pasirodė tik lengvai išgėręs. „Visi sakė, kad jis kalba gana normaliai, tai aiškus ženklas, kad turite rimtų problemų su alkoholiu“, – padarė išvadą teisėjas. 

Buvo teistas

Anot portalo welt.de, kyla klausimas, kaip kapitonas, kuris jau ilgą laiką dirba vandens ir laivybos tarnyboje Kylis-Holtenau, apskritai dar gali valdyti laivą. Už vairavimą išgėrus vyras jau buvo teistas ir prieš trejus metus neteko vairuotojo pažymėjimo. „Kaip taip gali būti, kad jūs vis dar vairuojate keltą ir darbdavys to nekontroliuoja“, – paklausė teisėjas.

Vandens ir laivybos tarnyba pareiškė neturėjusi informacijos apie tokį darbuotojo nusižengimą. Vyras vairavo išgėręs, tačiau kapitono licencija nebuvo atšaukta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas