Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Glaustas išgyvenimo D.Trumpo Amerikoje vadovas

Donaldas Trumpas laimėjo. Dabar belieka palaukti ir pamatyti, ar aukšta iškils siena, kiek didi taps Amerika ir ar D. Trumpui iš tikrųjų rūpi Amerika – o gal jis tik bandė ją sugriebti už tam tikros vietos. Portale independent.co.uk komikas ir apžvalgininkas Erichas McElroy pataria amerikiečiams, kaip išgyventi.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiam žmonijos sielvartui D.Trumpas pralaužė oranžinį gaubtą ir tapo pirmuoju bronziniu įdegiu tviskančiu Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu.

Jo rėmėjams turėtų būti sunku susitaikyti su rinkimų rezultatais, nes juk, kaip jie patys sakė, sistema – korumpuota. Jei jiems vis dėlto kiltų abejonių, ar D.Trumpas turėtų tapti prezidentu, – jokių problemų: likusi pasaulio dalis tikrai neprieštarautų, jei D.Trumpas tiesiog taip ir liktų – saugiu atstumu.

Tačiau kadangi taip tikriausiai nebus, E.McElroy siūlo atkreipti dėmesį į kai kuriuos dalykus, kurie nuo šiol gali būti gyvybiškai svarbūs. Nuo šiol, t. y. šitai pragariškai rinkimų kampanijai priartėjus prie pabaigos ir pasiekus apokalipsę. Oi, t. y. paaiškėjus rinkimų rezultatams.

Amerikai ir visam pasauliui bundant naujos tvarkos aušroje, D.Trumpas su savo naująja administracija rengiasi ekstremalių pokyčių įgyvendinimui. Skubiam.

Kai kuriems gyventi D.Trumpo Amerikoje nuo šiol bus gerokai geriau. Kadangi visa jo kampanija buvo grindžiama užmoju Ameriką vėl padaryti didžią, o kampanijos tonas leido suprasti, kad tokia Amerika buvo visur kur dominuojant baltiesiems, jums pasisekė, jei patenkate į kategoriją „baltaodis“. Yra šansų, kad jūs tapsite didis. Vėl.

Jei priklausote etninei mažumai (oranžinė odos spalva – ne bėda) ir esate suvalgę bent vieną taco, geriau likite namuose – palengvinsite deportavimo tarnybų darbą. Bent jau bus aišku, kur jus rasti.

Jei jūsų vardas Hillary, Billas arba Chelsea, pasirenkite TTB (Trumpo tardymo biuro) pareigūnų vizitui. Jie pasirūpins arešto orderiais ir duos nemokamo vandens. Būsite apkaltinti korupcija, kurios faktas paaiškės perskaičius jūsų elektroninius laiškus ir išanalizavus Clintonų šeimos fondą. Taip pat bus pateikti įtarimai mėginimu padaryti Ameriką vėl mažiau didžią.

Siekiant užtikrinti, kad Amerika nenustotų būti didi, daugelis amerikiečių bus įtraukti į naujai rengiamą TTB stebimųjų sąrašą. Sąrašo pradžioje rikiuosis visi tie milijonai, kurie balsavo už suktąją Hillary.

Nepraleiskite šlovingos akimirkos, kai vietoje senosios lentelės ant Laisvės statulos bus atidengiama nauja. Vietoj „Duokite man savo varguolius, skurdžius, savo užguitas mases“ bus parašyta „Duokite man tuos, kurie pageidauja investuoti į naujus viešbučius“.

Nepraleiskite šlovingos akimirkos, kai vietoje senosios lentelės ant Laisvės statulos bus atidengiama nauja. Vietoj „Duokite man savo varguolius, skurdžius, savo užguitas mases“ bus parašyta „Duokite man tuos, kurie pageidauja investuoti į naujus viešbučius“.

„Savo užguitas mases, trokštančias laisvai kvėpuoti“ bus pakeista taip: „Duokite man tuos, kurie gali sau leisti kvėpuoti su kaukėmis, nes mes ketiname nutraukti kovą su klimato kaita“. O vietoj „Siųskite šiuos, neturinčius namų, gyvenimo užgrumdytus“ skambės „Siųskite man tik tuos, kurie atrodo kaip mes ir kalba be akcento“.

Jei esate Amerikoje gyvenantis arba norintis čia gyventi musulmonas, nesijaudinkite – to jums niekas neuždraus. Netrukus prasidės „Ekstremalus patikrinimas“ – naujas realybės šou per „Trump TV“. Pirmąją užduotį sudarys plaukimas ir maratonas. Prizas – skrydis atgal į ten, iš kur atsibastėte.

Kaip D.Trumpas ne sykį minėjo „Twitter“, tik jis vienas težino, kaip nugalėti IS, sutvarkyti Amerikos ekonomiką ir sudarinėti prekybos sandorius. Dabar jis ketina šiuo planus pagaliau įgyvendinti. Tai didūs planai, bet jiems įgyvendinti reikės pinigų. Todėl jis uždarys daugumą federalinės vyriausybės įstaigų. Nereikia to interpretuoti kaip nesėkmės, nes tų įstaigų darbuotojai vis tiek nesupranta, ką daro. Nuo dabar, jei kils kokia problema, rašykite į D.Trumpo „Twitter“ ir manykite, kad problemos nebėra, siūlo E.McElroy.

Tie, kurie nebalsavote už D.Trumpą, tik nepanikuokite. Jei po to, kai D.Trumpas panaikins „Obamacare“ (sveikatos apsaugos sistemos reformos įstatymą, – red.), jus ištiks panikos priepuolis, neabejotinai paaiškės, kad jūsų sveikatos būklė buvo nulemta iš anksto.

D.Trumpas laimėjo. Dabar belieka palaukti ir pamatyti, ar aukšta iškils siena, kiek didi taps Amerika ir ar D.Trumpui iš tikrųjų rūpi Amerika – o gal jis tik bandė ją sugriebti už tam tikros vietos.

Bus smagu stebėti. Iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas